Jobbkongress 2009 – Ge pensionärerna en större roll i samhället

Rättvisskatt är en fråga som inte bara berör pensionärer. Men jag tror alliansen gjorde ett misstag när de ställde den stora gruppen pensionärer utanför med en skattesänkning för de med arbete enligt alliansens arbetslinjen.

På jobbkongressen 2009 i Älvsjö var det just Göteborgs socialdemokratiska pensionärer som samlade in namn och mötes av Mona Sahlin för att ta emot namninsamlingen på socialdemokraternas partikongress.

Ikväll träffade delar av pensionärsutskottet från Göteborg Mona Sahlin för att lämna över 2000 namnunderskrifter för en rättvis skatt, ”skatt efter bärkraft” . Underskrifterna ska ses som ett stöd för partiledningens fortsatta arbete för en socialdemokratisk skattepolitik. Mona Sahlin tackade för det goda partiarbete som man genomfört i Göteborg, och hoppades på fler sådana initiativ i resten av landet.

DSCN3582
DSCN3578
DSCN3573

Mer i media:
GP, Tusentals PROare kampanjar idag för rättvis skatt. Del 3, Orättvis skatt, Som Kristdemokratisk politiker skäms jag över den Moderatledda Alliansregeringens Socialpolitik

Glöm heller inte att gå in på Göteborgs pensionärernas webbplats Rättvisskatt.nu

 

Mer om skatter i Media:
SvD, DN

Bloggat:
Friskolor och vinst., Falsk solidaritet, Mera arbete för sedelpressen, Vänsterpartiet inte längre något alternativ, Att ge och ta, Sossepolitik och blockpolitik, (S)töttepelare kavlar upp ärmarna – Rättvisa , S straffar sjuka och arbetslösa, Den socialdemokratiska högerkongressen, Kort intervju med 1 av 350 ombud på, Sossepolitik och blockpolitikS ökar klyftan till pensionärerna(S) drar alla pensionärer vid näsan igen

Pensionärerna är en prioriterad målgrupp för Socialdemokraterna inför valet nästa år. Partiet har tappat väljare i de äldre åldersgrupperna. Nu tar man fasta på missnöjet med skillnaderna i beskattning mellan de som är yrkesverksamma och de som inte längre är det. Partiet talar om ett pensionärsuppror mot den borgerliga regeringen.

Socialdemokraterna lovar att verka för att minska skillnaden steg för steg, om det kommer i regeringsställning.

Och nu kallas några av de mest namnkunniga partiveteranerna in i kampen om pensionärsrösterna.

Förra statsrådet Anna-Greta Leijon skall leda en grupp grånade valarbetare på 15 personer. Bland dem finns Ingvar Carlsson, Göran Johansson, Maj-Lis Lööw, Ingela Thalén, Thage G Peterson, Stig Malm, Gertrud Sigurdsen och Jan Eliasson.

Gruppen fick stående ovationer av partikongressen.

Den skall nu organisera nätverk av pensionärsgrupper runt om i landet och driva tre frågor:

Äldre skall bemötas med respekt och tilltror med rätt att själva bestämma över sina liv. I det ingår rätten att arbeta efter 67 år.

Lön och pension skall beskattas lika.

Seniorsatsning från socialdemokraterna – Inrikespolitik – www.gp.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i jobbkongress 2009 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Jobbkongress 2009 – Ge pensionärerna en större roll i samhället

  1. Pingback: Socialdemokraternas ideologiska skygglappar drabbar de vanliga människorna i Sverige « Kent Persson (m) blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *