Jobbkongress 2009 – Det historiska ögonblicket

Ett historiskt ögonblick på den socialdemokratiska jobbkongressen som media och politiska observatörer missade var framträdandet av partiledare från två andra partier i en politisk alliansen med socialdemokraterna. Och speciellt  partiledare för det tidigare kommunistiska partiet, dagens vänsterparti.

Att en person som till för några år sedan kallade sig kommunist skulle hålla tal till över 300 hundra samlade socialdemokratiska kongressombud tror jag det var få som hade trott för ett år sedan. Speciellt med tanke på den historiska bakgrunden mellan just socialdemokraterna och vänsterpartiet.

 

DSCN3620

Trots skillnader mellan partier och historiska motsättningar handlar det om ett nytt rödgrönt politiskt samarbete där de olika parterna verkar vara redo att jobba tillsammans. Och en gemensam inställning mot att jobb för en valvinst 2010 

Mer i media:
AB, DN

Andra bloggar om jobbkongressen:                                               
Anna Vikström, Robsten blog, Medborgarperspektiv, sskbloggen.blogspot…., Den hälsosamme ekono…, Magnus Callmyrs blogg, Mitt i steget, Johan…, annarkia, Peter Andersson – me…, Stockholm enligt Ank… och Högbergs tankar

– Vi har gjort något unikt. Vi har släppt den gamla tanken om att alltid kunna regera på egen hand, sa Mona Sahlin.

Med rosor i händerna log de rödgröna partiledarna i kapp. När Socialdemokraterna har                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               satt sin politik blir samarbetet enklare. Men Miljöpartiets språkrör och Vänsterpartiets ledare var försiktiga med att recensera besluten som tagits.

Samarbetet enklare

– Men det är bra att man för en konstruktiv diskussion när det gäller småföretagandet i Sverige. Jag är övertygad om att det är där jobben kommer att finnas åren framöver, säger Peter Eriksson till Aftonbladet.

– Där drar vi nu åt samma håll.

Även Lars Ohly tyckte att samarbetet blivit enklare i och med Socialdemokraternas kongress. Men hans skäl var andra än Erikssons.

Ledarna visade upp enad front | Nyheter | Aftonbladet

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i jobbkongress 2009, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *