Kriminella och skattesmitare som jobbcoacher med alliansens arbetslinje

Jag vet inte om det finns så mycket mer att säga efter alliansens jobbcoaching  skandalen. För det är allianspartierna med moderaterna i spetsen som bär ansvaret för arbetsförmedlingens hantering av 3 miljarders marknaden alliansen vill inför.

De privata jobbcoacherna är en del av alliansens arbetslinje. Det är alliansen som utförmat organisationen på en arbetsförmedling där arbetsuppgifter som tidigare ingick nu ska skötas av coacher. Privata kommersiella sådana.

Allt förstås hanterat med alliansens sedvanliga inkompetens när det gäller arbetsmarknadspolitik. Precis som med a-kassans höjning var det så bråttom att genomför del privatiseringen av arbetsförmedlingen med så många coacher som möjligt att kontroll av och kvalitén på dessa företag totalt verka ha ignorerats.

Några av alla den den av alliansens politiskt styrda arbetsförmedlingen tyckte var lämpliga att hantera arbetssökande enligt aftonbladet nedan.

coacher

Bloggat:
November 9, 2009 – Jobbcoacher: en flopp för 3 miljarder, November 9, 2009 – Jobbcoacher: en flopp för 3 miljarder, Det ser i alla fall bra ut på bild, Inkompetent ledning för Arbetsförmedlingen, Välfärdspolitiskt myndighetshaveri mitt i lågkonjunkturen?, Inte (m)ycket har hänt….

Aftonbladet kan nu avslöja att flera av personerna och bolagen, som fått lukrativa kontrakt i Arbetsförhandlingens största upphandling någonsin, är svårt skuldsatta. Det finns också flera dömda brottslingar.

FÖRETAGSSKULDER

Trots reglerna om att skulder inte får finnas hos anbudsgivarna har totalt 70 av bolagen, sju procent av alla kontrakterade, betalningsanmärkningar som hamnat hos Kronofogden.

PRIVATA SKULDER

111 av styrelseledamöterna i coachbolagen har privata betalningsanmärkningar som bland annat gäller skatteskulder och andra skulder till staten.

SKATTEPARADIS

Två coachbolagschefer har dömts i länsrätten efter en skatterazzia. Cheferna hade gjort ett avancerat upplägg med en utländsk trust och ett skatteparadisbolag.

VÅLD OCH FYLLA

Andra styrelseledamöter och jobbcoacher är dömda för våld mot tjänsteman och rattfylleri.

BEDRÄGERI

En styrelseledamot i ett jobbcoach-bolag som verkar Örebro är dömd för bedrägeri. Under Aftonbladets granskning avsattes styrelseledamoten ur bolagets styrelse.

DÖMDA FÅR MILJONER | Nyheter | Aftonbladet

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Kriminella och skattesmitare som jobbcoacher med alliansens arbetslinje

 1. Beata Ek skriver:

  Här en länk om hur moderater söker nya flummetoder och nya förvillande och förförande ord i den heliga marknadens tjänst:

  http://komigenuva.wordpress.com/2009/11/08/hogerflummet-fornekar-sig-inte/

 2. Beata Ek skriver:

  Här en länk om hur moderater söker nya flummetoder och nya förvillande och förförande ord i den heliga marknadens tjänst:

  http://komigenuva.wordpress.com/2009/11/08/hogerf

 3. Beata Ek skriver:

  Nyliberaler älskar ”fria” företagare. En hel del älskar sådana som är ”djärva” och sysslar med ”kreativt nytänkande”. Tyvärr lär dessa ”fria” företagares ”uppfinningsrikedom” inte gynna någon annan än dem själva på kort sikt. På lång sikt gynnas ingen, men en och annan penningkåt moderat lär kittlas av och vara smygavundsjuk på liknande ”fräcka” , ”snabba” och ”oförvägna” aktiviteter. Kommer Mona Sahlin att vara mer nogräknad med vilka småföretagare hon ska stödja? Hon har annonserat att hon anser att sådana ska kunna misslyckas gång på gång på gång.
  Finns det någon svensk toppolitiker kvar, som inte är förgiftad av tankar på nyliberala hallelujaaktiviteter bekostade av skattemedel? 😉

 4. Beata Ek skriver:

  Nyliberaler älskar "fria" företagare. En hel del älskar sådana som är "djärva" och sysslar med "kreativt nytänkande". Tyvärr lär dessa "fria" företagares "uppfinningsrikedom" inte gynna någon annan än dem själva på kort sikt. På lång sikt gynnas ingen, men en och annan penningkåt moderat lär kittlas av och vara smygavundsjuk på liknande "fräcka" , "snabba" och "oförvägna" aktiviteter. Kommer Mona Sahlin att vara mer nogräknad med vilka småföretagare hon ska stödja? Hon har annonserat att hon anser att sådana ska kunna misslyckas gång på gång på gång.

  Finns det någon svensk toppolitiker kvar, som inte är förgiftad av tankar på nyliberala hallelujaaktiviteter bekostade av skattemedel? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *