Vem kan köpa parti politiken?

Det är vem viktigt vem som betalar för politisk verksamhet. Oavsett parti eller organisation. Och att det sker öppet. Pengar ger inflytande.

Det borde vara i alla demokratiska partiers intresse att öppet redogöra för vem eller vilka som ger dem ekonomiskt stöd.

Bloggat:
Mutor, Vd och så Bodström. Vellinge det forsar…Mutor, Vd och så Bodström. Vellinge det forsar…, Dags för moderaterna att visa var partibidragen kommer ifrån, Hur långt ner i diket ska det svenska samhället köras?, Pengar och moral och politik

DN:s ledare idag är viktig. Även om man kan rikta kritik för att tidningen i egenskap av allmänt alliansflygblad inte förmår skriva en kritisk artikel om de borgerliga utan att först sopa till de rödgröna. Tema är de moderata kassagömmorna som betalar valkampanjerna. Under flera år har partier som insett vikten av öppenhet, som (S), krävt en gemensam överenskommelse om öppenheten. Moderaterna har varit hårdnackade motståndare. Ibland funderar man varför.

I början av veckan skrev institutet mot mutor om detta på DN debatt, och jag bloggade om det. I och för sig var delar av det innehållet också fantastiskt. Det näringslivskopplade anti-mut-sällskapet lyckades få ihop en hel debattartikel utan att nämna de borgerliga partierna och framför allt (m) som motståndare till öppenhet.
Peter Andersson – med rätt att tycka….: Vad gömmer sig i Schlingmanns kassakista?

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *