Betala skatt är häftigt – Fast inte för Göran Persson

113

Vem var det som sade att det inte lönar sig att vara företagare i det ‘socialdemokratiska’ Sverige.

Som många andra valde Göran Persson att låta pengarna gå in i företaget. Detta tack vare en skattelagstiftning skapade i stora delar av socialdemokraterna som gör det väldigt förmånligt att driva företag så länge man låter pengarna stå kvar i företaget.

Det är förstås möjligheter som vanliga löntagare inte har när de vackert får betala både statlig och kommunal skatt.

Det är kanske dags för en skattereform i Sverige?

Mer i media:
Resume

Samtidigt är brytpunkten för statlig skatt 340 900 kronor, vilket gör att Sveriges förre statsminister bara bidrar med 200 kronor till statskassan, skriver tidningen.

Men 28 500 kronor räcker inte på långa vägar för att underhålla Göran Perssons och Anitra Steens gård i Sörmland med ett samlat taxeringsvärde på 13,1 miljoner kronor.

Tack och lov har Göran Person även andra inkomstkällor. Bland annat är han en flitigt anlitad föredragshållare och för ett framträdande tar han normalt 100 000 kronor, skriver Expressen och Resumé idag. Pengarna hamnar i hans bolag Baven. Och de tas inte ut i lön utan läggs på hög, skriver Resumé.

Göran Persson och dottern Anna Persson sitter i bolagets styrelse.

Samtidigt behöver hemkommunen Flen inte klaga. Där hamnar hans slutliga skatt är på 1 956 659 kronor, skriver Resumé, vilket tyder på att Göran Persson under förra året realiserat tillgångar som han måste skatta för.

Göran Persson betalar bara 200 kronor i statlig skatt – Klacksparkar – E24.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Betala skatt är häftigt – Fast inte för Göran Persson

  1. Beata Ek skriver:

    Persson kom från ”små förhållande”, kikade genom häcken på Harpsund och använde sedan sin medfödda talang för att själv bli en herre på täppan. Har det varit något annat än jämlikhet, solidaritet och rättvisa som drivit honom till makt och rikedom? Nu är han onekligen ”tjock”= ”tät”= rik 🙂 och det ser ut som om han lejt sin dotter som piga till att ta hand om sin ekonomi. Är han ”tjock i huvudet” också? 🙂

  2. Beata Ek skriver:

    Persson kom från "små förhållande", kikade genom häcken på Harpsund och använde sedan sin medfödda talang för att själv bli en herre på täppan. Har det varit något annat än jämlikhet, solidaritet och rättvisa som drivit honom till makt och rikedom? Nu är han onekligen "tjock"= "tät"= rik 🙂 och det ser ut som om han lejt sin dotter som piga till att ta hand om sin ekonomi. Är han "tjock i huvudet" också? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *