Glädje i det borgerliga läget – Maud Olofsson populärare än Björn Rosengren

Är det en pågående trend att alliansförespråkare hellre pratar om före detta socialdemokratiska ministrar eller vad regeringen Persson gjorde på 90-talet än sin egna politik? I SvD redovisar Gudmudson den ytterst intressanta statistiken att Maud Olofsson minsann är mindre impopulär än Björn Rosengren var på sin tid. Så det så..

För oss som lever i verkligheten är det dock mer intressant att prata om vad som sker i Sverige och effekterna av den borgerliga alliansens poltik.

Det är ju de borgerliga partierna som sitter vid makten. Inte socialdemokraterna om nu någon inte har missat detta när olika alliansföreträdare hellre pratar socialdemokratisk politik på 90-talet.

Det är förstås ett gammalt hederligt politiskt trick att låta som man är i opposition om när man inte vill prata om sin egen politik eller stå för konsekvenserna av den.

Bloggat
 Mediamegafonen Gudmundsson,  Vad är syftet med avgifter? Frågan är  

 

Under det opinionsmässigt katastrofala 2007, då Alliansregeringens popularitet drabbats av avgångna ministrar, gavs snittbetyget 2,78. Det är det lägsta som Alliansregeringen sjunkit till. Men den nivån kunde regeringen Persson för det mesta bara drömma om. Faktum är att regeringen Reinfeldt slår alla tidigare uppställningar av regeringen Persson i tre mätningar av fyra.

Den borgerliga debattören och bloggaren Dick Erixon har med nitisk folkbildarvilja samlat statistiken på sin blogg (www.erixon.com). Den som tar sig tid att studera siffrorna ser att Cristina Husmark Pehrssons 2,4, till exempel, likaväl kan betraktas som ganska lyckat. Den socialdemokratiska sjukförsäkringsministern Maj-Inger Klingvall nådde aldrig högre än till 2,3. Den centerpartistiska infrastrukturministern Åsa Torstensson, med 2,7, står sig rätt bra mot kommunikationsminister Ines Uusman, som aldrig fick över 2,4.

Näringsminister Maud Olofsson som i årets mätning, efter bilindustrins kris och all uppståndelse, faller till 2,7, klarar sig också ganska hyggligt. Jämför med socialdemokratiska föregångarna Anders Sundström, vars bottennotering var 2,2, och Björn Rosengren, som slutade vid 2,3. Ja, jämfört med deras är Maud Olofssons popularitet närmare kungahusets.

Jämfört med Björn Rosengren är Maud Olofsson kunglig | SvD

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Glädje i det borgerliga läget – Maud Olofsson populärare än Björn Rosengren

 1. Pingback: Om Island ställer in betalningarna – när kommer turen till Grekland, Spanien, Italien, Portugal? « Nemokrati

 2. claeskrantz skriver:

  Ja, ingen bör ha några illusioner om promenadsegrar eller en överväldigande majoritet för de rödgröna. Det är i stort två jämnstor block som står emot varandra i en kamp hela vägen fram till september.

  Till ett val som kan förloras eller vinnas på några tusen röstande fram eller tillbaka. Liksom förstås om någon av blocken krackelerar eller snubblar på vägen.

 3. claeskrantz skriver:

  Ja, ingen bör ha några illusioner om promenadsegrar eller en överväldigande majoritet för de rödgröna. Det är i stort två jämnstor block som står emot varandra i en kamp hela vägen fram till september.

  Till ett val som kan förloras eller vinnas på några tusen röstande fram eller tillbaka. Liksom förstås om någon av blocken krackelerar eller snubblar på vägen.

 4. Anonym skriver:

  Ja, har man inte högra ambitioner än så så får väl hon slåss i den ligan då. Lite mer illavarslande är dock att Maud Olofsson och hennes borgerliga kollegor inte är så illa omtyckta som väldigt många socialdemokrater har fått för sig. Vi kan lätt bomma där under valåret.

 5. Anonym skriver:

  Ja, har man inte högra ambitioner än så så får väl hon slåss i den ligan då. Lite mer illavarslande är dock att Maud Olofsson och hennes borgerliga kollegor inte är så illa omtyckta som väldigt många socialdemokrater har fått för sig. Vi kan lätt bomma där under valåret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *