Falska rykten eller dålig journalistik – negative campaigning nu i Sverige?

Det finns ett antal alternativ till vad som ligger bakom metros artikel om att interna s-kritiker skulle jobba för en petning av Mona Sahlin.

Alla är lika allvarliga.

Antingen så ljög metro rakt av och hittade på en historia. Vad jag kan se är själva artikeln osignerad tillskillnad från sido kommentarerna där Kristoffer Rengfors /Metro Tekniks reporter står som journalist? Bara det får mig att undra.

Lika allvarligt är om det uppgifterna skulle kommit från allianshåll och metro medvetet eller omedvetet presenterar sina källor som socialdemokrater.

Metro artikeln är med anonyma källor är ett drag värdigt Karl Rove mästare på hur man angriper motståndare direkt.

Det sista alternativet är kanske det allvarligaste om det hela i stort var sant och det pågått ett arbete att underminera Mona Sahlin som partiledare. Med då en välplacerade läcka i media. Det senaste har jag dock fortfarande svårt att tro för att det skulle vara så korkat. 

Oavsett, var fanns pressavdelningen och dementierna.  Jag antar att det finns en beredskap på att sådana här historier kommer att dyka upp? 

Varför var man inte på metro direkt och krävde att få in en dementi. Ställ metro mot väggen och om inte annat brännmärk dem för dålig journalistisk. 

Om metro inte hade besvärat sig med att försöka få en kommentar från pressavdelningen eller Margot Wallström är det urusel journalistik. Oavsett går det inte att stå handfallna medan uppgifter ligger ute och fortsätter ligga ute i riksmedia.

Det borde vara bättre att jaga journalisterna istället för att bli jagad av dem.Uppgifterna försvinner ju inte för att man officiellt ignorerar dem.

Bloggat:

Seved Monke, Röda Berget, Opinionsbloggen, Björn Andersson, Viktor Tullgren, Peter Andersson – me…, [ s-buzz ], Stefan Olsson, Röda Berget, Elkers.se och Peace, Love and Capi…, (S)kitsnack

 

Någon vill skada Mona Sahlin.

Därför, anser flera S-företrädare, sprids nu uppgifterna om att hon bör petas till förmån för Margot Wallström.

– Det här är ryktesspridning när den är som allra sämst, säger riksdagsledamoten Håkan Juholt.

Oppositionen leder i de flesta mätningar. Sämre går det för S-ledaren Mona Sahlin som ligger långt efter Fredrik Reinfeldt i förtroende och popularitet.

Därför, skriver Metro, skissar en grupp interna kritiker från Skåne och Västsverige på en lösning: Låt Mona Sahlin sitta kvar som partiordförande men gör den betydligt populärare Margot Wallström till statsministerkandidat.

Uppgifterna tillbakavisas av en lång rad socialdemokrater, både på central och lokal nivå.

– Jag vågar tala för hela det skånska partidistriktet och det här är helt taget ur luften, säger Heléne Fritzon, ordförande för (S) i Skåne.

Sahlin ska inte petas – ”helt taget ur luften” | Nyheter | Aftonbladet

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *