Sjuk tvingande att ta tjänstledigt från det gamla arbetet för att söka jobb

Det behöver inte sägas så mycket. Det är alliansens arbetslinje i verksamhet där folk går från arbete och sjukersättning till bidrag och heltidsarbetslöshet.  De två olika bilderna ger en ganska bra verklighetsbeskrivning.

sjuk

Samtidigt förklarar moderaternas Cristina Husmark Pehrsson att nu finns det hjälp tillbaka till arbete. Tala om att leva i två olika verkligheter.

husmark

Mer i media:
Lotta Gröning, 11 januari 2010 Har inte fått ett öre sedan november

 

Bloggat:

Veronica Palm, Gunnar Axén – om soc…, Martin Mobergs blogg, Alliansfritt Sverige, Röda Berget och Peter Andersson – me…

Under fjolårets tre sista månader tredubblades antalet fall av indragna sjukpenningar jämfört med samma period året innan.
Orsaken är försäkringskassans strängare regler, som tvingar den som varit sjuk längre än sex månader att prövas på arbetsmarknaden.
Anna Larsson, 34, från Åtvidaberg hade arbetat som biträde i en klädaffär i flera år när smärtan satte stopp. En ytterst ovanlig bindvävssjukdom hade vuxit sig värre och dagarna blev till ett enda långt lidande.
Sedan oktober 2008 har Anna varit sjukskriven på heltid, men har på senare tid i egen takt börjat arbetsträna på sitt gamla jobb. Hoppet tändes om att så småningom återvända till kollegerna i klädbutiken.
Men strax före jul, bara veckor efter att en plats reserverats på en smärtklinik och att hon fått veta att ett rehabiliteringsprogram höll på att utformas, meddelade försäkringskassan att det var slut på slantarna.
– Jag hade varit sjuk för länge och kostade för mycket. De uppmanade mig att ta tjänstledigt och ställa mig till arbetsmarknadens förfogande.
Nu fruktar Anna Larsson i stället att bli arbetslös på livstid.
– Vilket jobb kan passa bättre än det som redan väntar på mig? Att jobba i butiken är inte fysiskt krävande och någonting jag älskar att göra.

Tvingas ta tjänstledigt – för att söka jobb – Jobb & Ekonomi – Expressen.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, Arbetsmarknad, Sjukförsäkring och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *