Noterat: Alliansen har misslyckats med jobben

Som Peter Andersson skriver nedan har den moderata alliansregeringen misslyckats med jobben. Och skulle jag säga gjort de svårare för stora grupper med arbetslösa både ekonomiskt och åtgärdsmässigt.

 

Bloggat:

Martin Mobergs blogg, [ s-buzz ] och Röda Berget

 

I veckan som gick skrev DN i en artikel: "Regeringen klarar inte jobblöften". Tyvärr finns den inte på nätet. Tyvärr har få valt att blogga om det. Jobben var annars Reinfeldts vinnarfråga 2006.
Arbetslösheten går i motsatt riktning jämfört med vallöftet: Fler, inte färre, går arbetslösa. Det är den ojämförligt viktigaste frågan där Reinfeldt ska granskas och få ta ansvar. Det som kallades "utanförskap" var också viktigt och går med de definitionerna som gällde 2006 i fel riktning. Så fel att det till näringslivet kopplade Ekonomifakta sedan februari 2008 inte längre redovisar begreppet. Jag gissar att det känns lite politiskt farligt.

Peter Andersson – med rätt att tycka….: Superveckan har börjat: Sätt fokus på jobben

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Noterat: Alliansen har misslyckats med jobben

 1. Pingback: Utanförskapet minskar med över 100,000 « Under den lugna korkeken

 2. Alexandra Stråberg skriver:

  Hej! Såg kommentaren ovan angående att ekonomifakta har tagit bort utanförskapsindexet. Skälet till detta (som också anges på sajten) är följande:

  "Skälet till detta är att när SCB fick i uppdrag av regeringen att redovisa arbetslöshet enligt internationell standard, där de inkluderar studerande som söker (och kan ta ett arbete) samt ändrade åldersgruppen till 15-74 år, var det inte möjligt att för oss att ändra hela tidsserien med utanförskapssiffrorna enligt denna nya definition. SCB (AKU) har än så länge bara ändrat siffrorna enligt den nya definitionen tillbaka till 2005 och vår utanförskapsserie gick tillbaka till 2003. Detta gjorde att vi valde att ta bort utanförskapsserien helt för att inte förvirra våra besökare och blanda olika begrepp."

 3. Alexandra Strå skriver:

  Hej! Såg kommentaren ovan angående att ekonomifakta har tagit bort utanförskapsindexet. Skälet till detta (som också anges på sajten) är följande:

  "Skälet till detta är att när SCB fick i uppdrag av regeringen att redovisa arbetslöshet enligt internationell standard, där de inkluderar studerande som söker (och kan ta ett arbete) samt ändrade åldersgruppen till 15-74 år, var det inte möjligt att för oss att ändra hela tidsserien med utanförskapssiffrorna enligt denna nya definition. SCB (AKU) har än så länge bara ändrat siffrorna enligt den nya definitionen tillbaka till 2005 och vår utanförskapsserie gick tillbaka till 2003. Detta gjorde att vi valde att ta bort utanförskapsserien helt för att inte förvirra våra besökare och blanda olika begrepp."

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *