Piratpartiet – partiledaren byggde röstningssystemet för riksdagskandidater

Jag vet inte hur de brukar gå till vid partiinterna omröstningar men är det vanligt att några kandidater bygger/kontrollerar röstnings system?

Enligt Rick Falkvinge stämmer det att han kontrollerade resultatet.

– Det beror på att jag byggde röstningssystemet själv. Det bidrog till att jag och en till kandidat i förväg fick veta hur vi låg till, och alltså fick mer information än de andra. I efterhand har jag talat med funktionärer och andra och förstått att det inte var bra och att det borde ha gått till på ett annat sätt, säger Falkvinge.

De skriver också att du bjöd de kandidater som låg bäst till till Stockholm för fotografering?

– Jag kontaktade ett antal medlemmar för fotografering eftersom vi behövde pressbilder. Eftersom det skedde nära primärvalet tolkades det som att det var de som låg bra till, och några hörde också till den gruppen. Men jag avslöjade inte hur de låg till, säger Rick Falkvinge.

Rick Falkvinge har i helgen skickat ut brev till funktionärerna där han förklarar vad som hänt och erkänner att det var fel hanterat av honom. Partiet har också hållit ett styrelsemöte där man konstaterade att det var fel att en av kandidaterna hade kontroll över primärvalet, men att det inträffade inte påverkat valresultatet.

Interna strider i Piratpartiet | Inrikes | SvD

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Piratpartiet – partiledaren byggde röstningssystemet för riksdagskandidater

  1. Pingback: Hur tänkte ni nu? | Sänd mina rötter regn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *