Kommer alliansen utradera de svenska mittenpartierna?

Om alliansens fortsätter på samma väg finns det anledning att undra om de svenska mittenpartierna kommer att finnas kvar i rikspolitiken om ett år?

Centerpartiet ser verkligen ut att bli det centrumparti kritikerna skällt det för att vara med sin ideologiska bas på Timbro långt från det som en gång hette bondeförbundet. Likadant KD som väljarna ser ut att sparka ut från riksdagen.

Något har uppenbarligen gått rejält snett för mittenpartierna. När den gamla center politikern Börje Hörnlund i Aftonbladet talar om ‘regeringens egoistiska politik ökar utanförskapet’  och Alf Svensson anklagar allianspartierna för att sakna empati

Grunden är förstås den moderata arbetslinjen som legat till grund för politiken både inom sjukförsäkringsområdet och arbetsmarknadspolitiken. Samt det ekonomisk-teknokratiska synsätt som både Reinfeldt och Borg delar på hur man ser på samhället.

Det är moderaterna som dominerat det politiska innehållet men precis som Björn Elmbrant skriver i Dagens Arena har Maud Olofsson bidragit med sedvanlig arrogant inkompetens kombinerat med ett evigt munväder.

 

Efter valet 2006 satte sig ett segerrusigt centerpartistiskt förtroenderåd ned och beslutade att målet i valet 2010 skulle vara att partiet fördubblas, det vill säga nå 16 procent. I höstas justerades målet till att klara tio procent av väljarna. De senaste opinionssiffrorna, 3,1 procent i Demoskop, är i ljuset av dessa ambitioner närmast en katastrof.

Det sägs att det fria fallet i opinionsmätningarna beror på en osedvanligt motig höst för näringsminister Maud Olofsson. Och det finns många exempel på omdömeslösheter och lösmynthet, om Saab, om Vattenfall, om en vindkraftpark i Norrbotten där hennes son är engagerad, och om en uppvaktning om presstödet hos kommissionen som slutade med att en hög EU-tjänsteman beskrev henne som "dåligt informerad".

Dagens Arena | Fritt fall för Centern

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kommer alliansen utradera de svenska mittenpartierna?

  1. hillary2 skriver:

    Jag tror att c kommer att ätas upp av moderaterna och kd av sd. Centern och kris-demokraterna har dagtingat med sina samveten – alternativt saknar samveten.

  2. hillary2 skriver:

    Jag tror att c kommer att ätas upp av moderaterna och kd av sd. Centern och kris-demokraterna har dagtingat med sina samveten – alternativt saknar samveten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *