Göteborgs Posten ledare : Gör reformpaus till efter valet för att inte skrämma väljare i onödan

Visste jag inte bättre kunde man tro att Göteborgs Postens ledare nedan uppmanade den moderata alliansregeringen att vänta med att stå för den politik de vill driva till efter valet i september. För att inte skrämma väljarna i onödan

Det om något vore ju den ultimata politiska cynismen. Tydligen är en opposition som i god demokratisk ordning kritiserar den förda politiken jämförbar med desinformation tillsammans antar jag med de ekonomer, läkare och andra experter som kritiserat delar av alliansens ‘reformer’.

I valet 2006 var alliansen med moderaterna i spetsen utomordentligt tydliga med den politik de ville driva om de vann valet. Att sedan väljare struntade i att ta reda på exakt vad alliansprogrammet var för arbetslösa, sjuka, pensionärer med flera förklarar kanske behovet som GP pekar på att ‘utbilda’ väljarna i alla fördelarna med alliansens politik.

Mer ledarreaktioner
SvD

…Regeringen har en bättre politik för arbete och därmed också för fortsatt välfärd.

Men skall det lyckas måste regeringen ägna all tid fram till valet åt att bygga förtroende. Framför allt genom att förklara att den nya sjukförsäkringen inte är en ”stupstock” utan ger chanser till rehabilitering i stället för förtidspension. Men det blir en svår pedagogisk uppgift i en tsunami av politisk desinformation och slapp journalistik.

Då behövs inte ytterligare en omskakande reform som ger massor av material till historier på temat, vad kommer att hända om det värsta händer?

Häromdagen föreslog Centerpartiet att Arbetsförmedlingen läggs ner och ersätts med en arbetslöshetspeng och fritt val av privata arbetsförmedlingar. Det finns inget som säger att en monopolkoloss som Arbetsförmedlingen är den bästa av alla tänkbara lösningar. Tvärtom talar mycket för ett reformbehov.

Men att mitt i en djup ekonomisk kris med rekordarbetslöshet skrämma upp arbetslösa och varslade är politiskt omdömeslöst. Ge Arbetsförmedlingen arbetsro. Vänta med eventuella reformer tills arbetslösheten är nere på mer normala nivåer.

Dags för en reformpaus – Ledare – www.gp.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Göteborgs Posten ledare : Gör reformpaus till efter valet för att inte skrämma väljare i onödan

 1. Britta Sethson skriver:

  du, claes. Man har redan börjat att mörka sin verkliga politik av valtaktiska skäl!!
  läs ledaren för några dar sen i västerbottens folkblad

  http://www.folkbladet.nu/?p=165711

 2. Britta Sethson skriver:

  du, claes. Man har redan börjat att mörka sin verkliga politik av valtaktiska skäl!!
  läs ledaren för några dar sen i västerbottens folkblad

  http://www.folkbladet.nu/?p=165711

 3. Pingback: Expressen avslöjar Reinfeldts smutsiga taktik « Röda Berget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *