Socialdemokratiska företrädares dubbel-standard kring hushållstjänster

Vad socialdemokratiska sympatisörer gör privat struntar jag i med det går inte för socialdemokratiska företrädare speciellt inte på nationell riksnivå att i en stunden var emot hushållstjänster av ideologiska och rättvise skäl för att sedan privat använda dessa tjänster.

Det är en både en dubbel standard och politisk klantighet av stora mått. Fattar inte dessa personer eller partiledningen att självklart kommer de att granskas av media på alla sätt under valrörelse. Och att folk kommer att reagera om de inte själva står för vad de säger som politiska företrädare.

Om inte annat förvånar det mig mycket att socialdemokrater med miljoninkomster uppenbarligen har behov av avdragsmöjligheter för hushållstjänster de mycket väl skulle ha råd att betala. 

AB, AB2

Bloggat:
Tänk, både svenskar och sossetoppar gillar RUT…Upphäv pigavdraget!, Vi lever som lär (NOT), Sebastian Hallén, Edvin Ala(m) 3.0, Annie Johansson, Nattis 2.0, Kent Persson (m) blo…, MinaModerataKaramell…, Opinionsbloggen, By á Bladet, emretsson.net, Johan Ingerö och Martin Mobergs blogg

 

En av dem är förre kulturministern Leif Pagrotsky, som berättar att han och hans fru har städhjälp runt sex timmar i månaden.

– Vi har haft det länge, men sedan barnen blivit stora har det blivit mindre, säger han.

Han vill i dagsläget inte säga om han tycker att det ska avskaffas.

”Jag har råd ändå”

Ylva Johansson, en av Mona Sahlins förtrogna, var mycket kritisk mot reformen när hon var vård- och äldreomsorgsminister.

– Det här är att öppna för en helt ny låglönesektor, sa hon för fem år sedan.

Aftonbladets granskning visar att hon och maken, tidigare finansminister Erik Åsbrink (S), köpte hushållstjänster för närmare 50 000 kronor år 2008.

Tillsammans hade paret en inkomst på nära 2,5 miljoner samma år.

S-elitens blunder | Nyheter | Aftonbladet

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Socialdemokratiska företrädares dubbel-standard kring hushållstjänster

 1. Pingback: Valstart för Alliansens 2 största PR-byråer « Fi Västra Götaland & Fi Göteborg

 2. Amanda skriver:

  emretsson: Eftersom det är helt frivilligt att deklarera efter avdrag på skatten för hushållsnära tjänster måste jag säga att du har fel. Är man emot avdraget ska man inte göra det, men om man ändå vill ha städhjälp är det en annan sak.

 3. Amanda skriver:

  emretsson: Eftersom det är helt frivilligt att deklarera efter avdrag på skatten för hushållsnära tjänster måste jag säga att du har fel. Är man emot avdraget ska man inte göra det, men om man ändå vill ha städhjälp är det en annan sak.

 4. Amanda skriver:

  emretsson: Eftersom det är helt frivilligt att deklarera efter avdrag på skatten för hushållsnära tjänster måste jag säga att du har fel. Är man emot avdraget ska man inte göra det, men om man ändå vill ha städhjälp är det en annan sak.

 5. @emretsson skriver:

  Lagar och regler gäller förstås lika för alla. Självklart ska en sosse som köper hushållsnära tjänster dra av för kostnaden lika mycket som en moderat som gör det. Hyckleri och dubbelmoral blir det möjligen om sossen ifråga har hävdat att man inte bör köpa dessa tjänster överhuvudtaget.

 6. @emretsson skriver:

  Lagar och regler gäller förstås lika för alla. Självklart ska en sosse som köper hushållsnära tjänster dra av för kostnaden lika mycket som en moderat som gör det. Hyckleri och dubbelmoral blir det möjligen om sossen ifråga har hävdat att man inte bör köpa dessa tjänster överhuvudtaget.

 7. @emretsson skriver:

  Lagar och regler gäller förstås lika för alla. Självklart ska en sosse som köper hushållsnära tjänster dra av för kostnaden lika mycket som en moderat som gör det. Hyckleri och dubbelmoral blir det möjligen om sossen ifråga har hävdat att man inte bör köpa dessa tjänster överhuvudtaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *