Mona Sahlin intervjuad i Ekots lördags intervju

Ekots lördagsintervju med Mona Sahlin var intressant på många sätt. Att Mona Sahlin vill besluta om en lag om rätt till heltid är positivt. Det är både en jämställdhetsfråga och en rättvisefråga där både offentliga och privata arbetsgivare i praktiken utnyttjar främst kvinnor.

Löftet var att det ska finnas en lag på plats under mandatperiod om socialdemokraterna och de rödgröna vinner valet.

Mona Sahlin var även uppriktig i sin bedömning av konsekvenserna av beslutet från den socialdemokratiska partikongressen. Det handlar om en process under ganska många år där människor i Sverige uttryckt sitt behov av att få sin historia erkänd.

Mona Sahlin poängterade speciellt att riksdagsrösten inte handlade om dagens Turkiet utan vad som hände i det Ottomanska riket. Likadant var Mona Sahlin uppriktig med att riksdagsrösten kortsiktigt kan skada men långsiktigt medverka till en grund för försoning.

Kvotering kom också upp i intervjun där Mona Sahlin påpekade att det handlade om en jämställdhetsfråga.

Sen är jag dock minst sagt tveksam till argumenteringen för EUs datalagringsdirektiv. Det är ett intrång i människors liv med automatik där deras kontakter med varandra. Datalagrings direktivet ger möjligt till att kartlägga människors liv på ett sätt som är fel.

Om väljaropinionen står sig är Mona Sahlin statsminister i höst. Men "om"et är stort och Sahlin har besvärliga hinder att forcera på vägen. De rödgröna presenterar under våren sin fram-manglade politik, papper som kommer att granskas med lupp. När de gemensamma förslagens  detaljer växer fram riktas uppmärksamheten mot det röd-gröna alternativet och regeringen tar, som i rut-debatten, varje chans att gå till motoffensiv. Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin intervjuas av Tomas Ramberg.

Vad vill sahlinisternas ledare? – Ekots lördagsintervju – sr.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Mona Sahlin intervjuad i Ekots lördags intervju

  1. Pingback: Som man frågar får man svar « Ulrika Falk

  2. Pingback: Mona Sahlin i ekot « Röda Berget

  3. Pingback: Mona Sahlin fick aldrig de riktigt viktiga frågorna | Kulturbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *