Centern ute ur riksdagen enligt senaste skop mätningen

Med 3.9 % i senaste skop mätningen och 4.7 i den senast Sifo mättningen är det knappast en överdrift att säga att det går dåligt för centern. Maud Olofsson som skulle förnya och växa centern till ett parti som kunde konkurrera med moderaterna som största borgerliga parti har misslyckats. Väljarna har varken köpt centern som partiet för företagare eller partiet som leder den

Det vore ironiskt om Stureplans center och fokuseringen på Stockholm blev det som slutgiltigt tog centern ut ur riksdagen.

SvD

Centern skulle inte komma in i riksdagen om det var val i dag, visar opinionsinstitutets Skops senaste undersökning.

På bara en månad har stödet för Centern rasat med 2 procentenheter och partiet får enligt undersökningen bara 3,9 procent av rösterna.

I Sifos senaste mätning, som också publicerades på söndagen, klarar Centern fyraprocentsspärren och får där 4,7 procent av rösterna.

Skillnaden mellan blocken ligger däremot nära varandra i de olika väljarbarometerna. Det rödgröna samarbetet leder över allianspartierna med 5,4 procentenheter enligt Skop. Enligt Sifo är skillnaden 5,3 procentenheter till de rödgrönas fördel.

Ny mätning: C under spärren – Sverige – www.gp.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, Centern, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Centern ute ur riksdagen enligt senaste skop mätningen

  1. very interesting posts nonetheless

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *