Littorin säger fler utbildningsplatser i det reguljära utbildningssystemet

Rätta mig om jag har fel men var det inte just utbildningsplatser på komvux och inom högskolan alliansen drog ner på 2007-08.  600 miljoner var det väl i slopat statsstöd till t ex Komvux med följden att det försvann 20000 utbildningsplatser där.

Oavsett är det tydligen något positivt att ha tagit fram 6000 platser med korttidsutbildning till lägre kostnad som nått 15000 personer på ett år. Så jag antar alla dessa personer har fått arbete nu.

Fast återigen kan man undra om man satsar 3 miljarder på privata coacher som ska lära de arbetslösa skriva CV och sitta i en intervju, det arbete arbetsförmedlingen gjorde en gång i tiden, alliansregeringen inte kunde satsat mer på utbildning och kompetenshöjande.

 

https://di.se/Artiklar/2010/3/17/202283/Littorin-avfardar-utbildningskritik/

Dagens nivå på 6.000 platser är nu för lite, anser några av regeringens egna experter, skriver Dagens Industri.

Men enligt Littorin har de missat att regeringen lagt om strategi och satsat på utbildning i det reguljära utbildningssystemet. Dessutom blandar tidningen bort korten när de jämfört platser och personer. Utbildningarna är kortare nu.

"Så de här 6.000 platserna har räckt till cirka 15.000 personer i fjol", säger Littorin till TT.

Utbildning i Arbetsförmedlingens regi är också dyrare, enligt ministern.

"De kostar två till tre gånger mer i Arbetsförmedlingens regi än i det vanliga utbildningssystemet", säger Littorin.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, Arbetsmarknad, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *