Batongmoderaterna nu tillbaka

Som kulturbloggen med flera påpekar är de gammal moderaterna nu tillbaka. Det handlar återigen om lag och ordning samt skatter. Sänkta sådan. De ambitionerna som fanns att vara ett nytt alternativ i svensk politik verkar vara som bortblåsta tillsammans med retoriken om arbete.

Spel på rädslan för att bli brottsoffer tydligen ett nytt verktyg i den moderata kampanj arsenalen i Stockholm.

skramselpropaganda

Förra valet, 2006, lanserades nya Moderaterna och de var till och med fräcka att kalla sig arbetarparti och Reinfeldt talade sig varmt om att de ville göra något åt jobben och utanförskapet. Om detta talas inte längre från Moderaterna.
Den valkampanj de dragit igång i Stockholm slår på stora trumman för människorädsla. Skrämselpropagandan är huvudbudskapet.

Vilka platser vågar du inte gå på? Så lyder rubrikerna, i olika varianter, på de Moderata valaffischerna.

Det är i och för sig skönt att Moderaterna går till val på det de egentligen står för, att de inte försöker låtsas att de vill göra något åt utanförskapet eller jobben. Då blir dessa ämnen lediga för det block som verkligen har en politik för detta.

Nu har nya moderaterna i praktiken lagts ned | Kulturbloggen

Bloggat:

 • Mars 19, 2010 – Moderaterna slutar prata jobb – nu blir det kamp mot brottslighet
  Alliansfritt Sverige – nyss (x)
 • S-kampanj kontra M-kampanj
 • Om Claes

  A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
  Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

  7 svar på Batongmoderaterna nu tillbaka

  1. Sir Besserwisser skriver:

   Claes sa':

   "Sen om jag hade varit moderat valstrateg hade jag gjort tvärt om. Erkänt 'vi hade fel om delar av vår politik' och lova bot och bättring."

   Jaja pudlar är poppis, men de börjar bli litet väl slitna, å andra sidan ingår det ju i det moderata grundkonceptet att man visar sig svag om man erkänner det allra minsta lilla fel. Jag kan tänka mig, gissat med ledning av litet lokala maktstrider bland moderater, att en sådan valstrateg direkt gör sig till offer för partiinterna maktkamper.

   Tanken var nog god men knappast realistisk med anledning av att det är inom moderaterna en sådan pudel skulle göras.

  2. Sir Besserwisser skriver:

   Claes sa':

   "Sen om jag hade varit moderat valstrateg hade jag gjort tvärt om. Erkänt 'vi hade fel om delar av vår politik' och lova bot och bättring."

   Jaja pudlar är poppis, men de börjar bli litet väl slitna, å andra sidan ingår det ju i det moderata grundkonceptet att man visar sig svag om man erkänner det allra minsta lilla fel. Jag kan tänka mig, gissat med ledning av litet lokala maktstrider bland moderater, att en sådan valstrateg direkt gör sig till offer för partiinterna maktkamper.

   Tanken var nog god men knappast realistisk med anledning av att det är inom moderaterna en sådan pudel skulle göras.

  3. Sir Besserwisser skriver:

   1. "Batongmoderaterna nu tillbaka", och 2. "nya Moderaterna har lagts ner".

   På 1. svarar jag: Men vad skall de göra då? De kan inte angripa rödgröna (RG) för att dessa inte skapat allianskaoset, de kan inte hota med Ohly eller Wetterstrand, eftersom ingen är rädd för dessa, och att lova någonting börjar bli svårt, när det börjar bli uppenbart att alliansen inte klarar av att leverera. Det enda som finns kvar är att vädja till muslimskräck, skräck för brottslighet, rovdjurshat och andra odefinierade krafter, samt göra skuggboxningsattacker med skrik av "Banzai" mot dessa. Alla kort är ju utspelade nu, och de satt tydligen med dåliga kort på handen.

   2. De finns kvar. Nä, det "nya" med de "nya Moderaterna" är att de ljög om avsikten med sin politik. Bildt och Reinfeldt var väl dödsfiender därför att Bildt tyckte väl att Reinfeldt passerade någon slags social gräns för hur man får bete sig inom politiken, även om det är svårt för oss moralister att se vad det skulle kunna vara för gräns där i samhällets och moralens utmarker.

   • claeskrantz skriver:

    Det nya men 'reinfeldt' moderaterna var kanske inte så mycket nytt men det hindrar ju inte att man kan påpeka att det nu är åter till traditionella teman för moderaterna.

    Sen om jag hade varit moderat valstrateg hade jag gjort tvärt om. Erkänt 'vi hade fel om delar av vår politik' och lova bot och bättring samt börja tala om orättvisor ur ett frihetsperspektiv och kräva att alla svenskar tar ett socialt ansvar o.sv.

    Det hade de kunnat göra om de 'lysande' strategen schlingman tänkte så långt men som tur är för min sida är det nu återigen ett nytt bunkergäng som styr.

  4. Sir Besserwisser skriver:

   1. "Batongmoderaterna nu tillbaka", och 2. "nya Moderaterna har lagts ner".

   På 1. svarar jag: Men vad skall de göra då? De kan inte angripa rödgröna (RG) för att dessa inte skapat allianskaoset, de kan inte hota med Ohly eller Wetterstrand, eftersom ingen är rädd för dessa, och att lova någonting börjar bli svårt, när det börjar bli uppenbart att alliansen inte klarar av att leverera. Det enda som finns kvar är att vädja till muslimskräck, skräck för brottslighet, rovdjurshat och andra odefinierade krafter, samt göra skuggboxningsattacker med skrik av "Banzai" mot dessa. Alla kort är ju utspelade nu, och de satt tydligen med dåliga kort på handen.

   2. De finns kvar. Nä, det "nya" med de "nya Moderaterna" är att de ljög om avsikten med sin politik. Bildt och Reinfeldt var väl dödsfiender därför att Bildt tyckte väl att Reinfeldt passerade någon slags social gräns för hur man får bete sig inom politiken, även om det är svårt för oss moralister att se vad det skulle kunna vara för gräns där i samhällets och moralens utmarker.

   • claeskrantz skriver:

    Det nya men 'reinfeldt' moderaterna var kanske inte så mycket nytt men det hindrar ju inte att man kan påpeka att det nu är åter till traditionella teman för moderaterna.

    Sen om jag hade varit moderat valstrateg hade jag gjort tvärt om. Erkänt 'vi hade fel om delar av vår politik' och lova bot och bättring samt börja tala om orättvisor ur ett frihetsperspektiv och kräva att alla svenskar tar ett socialt ansvar o.sv.

    Det hade de kunnat göra om de 'lysande' strategen schlingman tänkte så långt men som tur är för min sida är det nu återigen ett nytt bunkergäng som styr.

   • claeskrantz skriver:

    Det nya men 'reinfeldt' moderaterna var kanske inte så mycket nytt men det hindrar ju inte att man kan påpeka att det nu är åter till traditionella teman för moderaterna.

    Sen om jag hade varit moderat valstrateg hade jag gjort tvärt om. Erkänt 'vi hade fel om delar av vår politik' och lova bot och bättring samt börja tala om orättvisor ur ett frihetsperspektiv och kräva att alla svenskar tar ett socialt ansvar o.sv.

    Det hade de kunnat göra om de 'lysande' strategen schlingman tänkte så långt men som tur är för min sida är det nu återigen ett nytt bunkergäng som styr.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *