Inga favörer till arbetslösa, sjuka och pensionärer från alliansen

Det är så beskrivande när GP-ledaren nedan kallar en hygglig a-kassa, sjuk-peng eller pension för en favör. Det är ‘hederliga arbetande skattebetalare’ som plundras av parasiterade bidragstagare verkar vara hur man tänker.  Anders Borg har i alla fall lyckats på ett område. Att ställ

Jag undrar också vad GPs hotellstäderska tycker den dag hon blir arbetslös eller sjuk och får leva på halva lönen i bästa fall.

Det är ett val svenska folket har att göra i september 2010. För en politik som splittrar Sverige eller en politik som håller i hop landet och ger plats för alla svenskar.

Bloggat:
Europas starkaste statsfinanser, I Sahlins Sverige straffas de som arbetar!

Plånboksfrågorna dominerade nästan helt årets första maj. Socialdemokrater och vänsterpartister hade närmast dammsugit marknaden för att finna alla grupper som skulle få extra favörer vid en eventuell rödgrön valseger. Vallöftena duggade tätt.

Det torde dock löna sig för väljarna att också läsa det finstilta i samband med löftena. För exakt när och hur alla goda gåvor skall vara givna framstår inte som helt klart. Inte heller hur den slutliga notan ser ut.

I princip kvarstår skiljelinjen mellan regeringen och oppositionen. Medan regeringen koncentrerat sina insatser under mandatperioden på att göra förvärvsarbete mer lönsamt, satsar de rödgröna huvuddelen av sina resurser på dem inte är i arbete.

Skatten på pensionärer skall sänkas ännu mer än vad regeringen föreslagit och taket i a-kassan höjas – för dem som tillåts vara med i a-kassan, en allmän och obligatorisk a-kassa vill man inte ha.

(..)

I några fall tycktes Lundby Wedin vara drabbad av märklig glömska.

En yrkeskategori hon lyfte fram på ett ställe i talet var hotellstäderskan och hennes ekonomiska situation. Av någon anledning ”glömde” Lundby Wedin att nämna att LO-anslutna i dessa inkomstgrupper fått närmare en månadslön netto i ökad inkomst genom regeringens skattesänkningar.

I stället hävdade hon med en luftig formulering att regeringens ”skattesubventioner” skulle bidra till att hålla nere löneökningarna.

Ledare: Runda löften i majtal – Ledare – www.gp.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *