Välkommen till Göteborg och verkligheten alliansen

reinfeldt

Välkommen till Göteborg Fredrik Reinfeldt. Jag hoppas du och de övriga partiledarna från alliansens får en chans att se lite av verkligheten utanför Rosenbad i Stockholm och en chans att träffa alla de göteborgare som inte lever i den verklighet du och Anders Borg brukar beskriva,

Likt de arbetslösa göteborgare som enbart det sista året ökat med 32 procent senaste året eller de socialbidragstagare som ökat med 22 procent. Nästan 30000 arbetslösa står utan några som helst åtgärder. I mars i år fanns det endast 411 Göteborgare i någon form av arbetsmarknadsutbildning. Resten står i ‘aktiva’ åtgärder eller är öppet arbetslösa villket i praktiken är samman sak. De aktiva åtgärderna är att lära sig skriva ansökningar till jobb som inte finns med meriter de inte har.

Bland unga är 2 728 av Västra Götalands läns 16 841 arbetslösa ungdomar inskrivna i Jobbgarantin. Åtgärder som regeringen räknar som aktiva .De flesta får dock inga aktiviteter planerade eller erbjudna. De står istället i åtgärder som kallas: ”fördjupad kartläggning”, ”jobbsökaraktivitet med coachning” eller ”studie ­och yrkesvägledning”.

Samtidigt har arbetslöshetsförsäkringen ändrats av alliansen så att fler hushåll behöver ansöka om socialbidrag som bara i Göteborg ökadt med 22% på ett år. Under hela 2009 betalades över en miljard kronor ut i socialbidrag i Göteborgs kommun med introduktionsersättning till flyktingar borträknad.

Om arbete och egen försörjning är den viktigaste frågan för alliansen har alliansens partiledare säkert ett besked till dessa 30000 arbetslösa göteborgare nu när de kommer på besök till Göteborg.

GP1gp2

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Göteborg, headline, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *