Allianspartiledare i Göteborg möts av ösregn

FP-ledaren Jan Björklund hade blivit mera välvilligt inställd till
höghastighetståg på resan från Stockholm till Göteborg. Deras resa tog
drygt 8,5 timmar.

– Ja, särskilt mellan Borås och hit till
Göteborg tog det lång tid, medgav han.


Symboliskt nog var det mörka moln och ösregn
som tog emot allianspartiledarna när de kom till Göteborg på ett rejält försenat tåg. Tydligen hade också åtminstone en partiledare upptäckt behovet av bättre tågförbindelser speciellt mellan Borås och Göteborg…

Annars var det alliansens alternativa verklighet som presenterades med en arbetslöshet som inte var så farlig, en svensk ekonomi som var Europas starkaste, alla har fått det bättre och förstås arbete som bytts mot bidrag för sjuka, pensionärer o.s.v. Det är väl upp till var och en att avgöra om alla svenskar lever i den bästa av världar.

Uppenbarligen är det Carl Rove taktiken som gäller att om man upprepar en osanning tillräckligt många gånger kommer den bli ett etablerat faktum.

Bloggat:
Borg har misslyckats med jobbenArbeta med
förtidspension

SDC14533.JPG

SDC14534.JPG

SDC14554.JPG

SDC14549.JPG

SDC14557.JPG

SDC14520.JPG

Annars ett bonuspoäng till alliansen för att de begripit hur man med enkla
medel når ut till fler väljare.

Och dubbla poäng till ung vänster i
frölunda som fanns på plats för en stilla
motdemonstration.

SDC14564.JPG

Hett mottagande – trots regn – Sverige – www.gp.se

Ungefär 15 minuter försenade gled tåget med Reinfeldt, Olofsson, Björklund och Hägglund in på perrong 7 på Göteborgs central.

Drygt 100 unga alliansanhängare sjöng en av de enklaste sångtexter som någon kommit på: ”Alliansen, alliansen, alliansen oh,oh,oh”.

FP-ledaren Jan Björklund hade blivit mera välvilligt inställd till höghastighetståg på resan från Stockholm till Göteborg. Deras resa tog drygt 8,5 timmar.

– Ja, särskilt mellan Borås och hit till Göteborg tog det lång tid, medgav han.

Revolutionär kommunistisk ungdom mötte på Drottningtorget med banderollen ”Släng alliansen i kanalen”.

Men varken det eller något annat dramatiskt inträffade på promenaden till Kopparmärra, där den beridne Karl IX var den ende som inte besvärade av begynnande kallt regn.

Maud Olofsson (C) lät sig heller inte tappa modet inför valrörelsen, som hon tror blir mer spännande än någonsin.

– Det är bara att se här, när så många (drygt 250 personer) trotsat regnet. Det finns massor av energi. I synnerhet när vi har ett så dåligt budgetförslag att argumentera mot som det de rödgröna kom med i går, sade hon.

De kommentarer som de fyra hann med vid Kopparmärra handlade mest om ”hur bra alliansen hållit sams”, ”att det är alliansregeringens förtjänst att Sverige har Europas starkaste ekonomi” och ”att oppositionens politik är ofinansierad och farlig för sysselsättning och trygghet”.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Foto, headline och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *