Alliansretorik

För att uttrycka det milt är det intressanta retoriska vändningar från alliansföreträdare.

Tydligen anser Väst-Sveriges största tidning Göteborgsposten på ledarplats att kvinnlig jämställdhet är kopplad till sänkta skatter, städavdrag och en privatiserad vårdsektor.

För valet i höst handlar inte bara om jobben eller miljön, utan också om vi vill ha ett Sverige där kvinnor förmår stå på sina egna ben, eller ett samhälle där pappa staten (alias stormamma Mona) genom höga skatter, slopat Rut-avdrag och förbud mot vårdföretag tvingar in kvinnor bidragsberoende.
Alliansen stärker kvinnorna – Ledare – www.gp.se

Centerns ledare Maud Olofsson i sin tur har kommit fram till att Sverige inte längre är som Nord-Korea eller Kuba eftersom apoteken avreglerats. Jag undrar hur många svenskar som uppfattat att vi levt i en diktatur de senaste åren. 

När Maud Olofsson var på landsbygdsriksdagen i Sunne nyligen sa hon att apoteksavregleringen har gjort att Sverige ”nu inte längre är som Nordkorea och Kuba”. Knappast kul eller uppmuntrande för dem som är oroliga för vad som ska hända med småorternas apoteksombud, som fått en respit på tre år.
Alliansens favoritgren kannibalism väntar – Dagens Arena

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, Centern, Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *