Dags för en bojkott av Israel precis som en gång Syd-Afrika

Som Aftonbladet skriver är det dags att  inledda en bojkott av Israel. Stoppa alla avtal, besöks och andra aktiviteter på hög nivå. Framföralt bojkotta Israel ekonomiskt som en gång Apartheid regimen i Syd-Afrika. Stoppa EUs handelsavtal. Facken kan ta besluten att vägra befatta sig med Israeliska produkter och en allmän handla inte med Israel kampanj kan stödjas av de politiska partierna.

Vad som definitivt borde stoppar är det militära och säkerhetspolitisk EU, NATO och i förlängningen Sverige deltar i med Israel som partner. Eller säger Svenska regeringen ja till att samarbeta med samma militär som genomför Israels blockade dödar civila i tusental inklusive rena avrättningar av civila?

Vad som hände på den turkiska båten står allt mer klart. Det var en massaker på öppet internationellt vatten där mer än 50 personer sköts varav 9 hittills kända döda. Det är ju fortfarande 6 personer saknade. Det hade varit ‘intressant’ att veta hur Israeliska commando styrkor i självförsvar lyckas skjuta en 19åring 5 gånger på 45 cm avstånd i huvudet, bakhuvudet, benen och ryggen.

Låt inte Israel komma undan ytterligare en gång som en stat utanför alla internationella regler,  Och låt definitivt inte Israels vänner i Sverige och utomlands återigen koppla samman anti-semitism och legitim kritik mot Israel som de så skickligt gjorde under Israels senaste Gaza anfall.

Mer i media:
 "Rachel Corrie når fram i eftermiddag", Strand: "Israel behöver några att terrorstämpla", Antisemitismen slår ut i full blom, Expressen, SvD, GP, GP2

Bloggat:
Björnbrum, Kuniri, Ipse Cogita!, Röda Malmö, Prärietankar, MXp, Scaber Nestor, Ung Vänster, Pezster Whatsupsthlm, Ipse Cogita! och Kildén & ÅsmanBawars Värld!, Kvalitetsbloggen, kamferdroppar, Pellefantias sida, Röda Malmö, Prärietankar, Pezster Whatsupsthlm, Ipse Cogita!, Kildén & Åsman, annarkia och Politik och poesi, Helt absurt att slå bort kritik mot israeliskt våld med "antisemitism" (Peter Andersson – med rätt att tycka….);

 

Aktivister sköts med 30 skott

De nio turkiska aktivisterna som dödades när Israel bordade konvojen med förnödenheter till Gaza sköts med 30 skott. Fem av dem sköts i huvudet, skriver den brittiska tidningen The Guardian.

Obduktionsresultaten visar att männen i huvudsak träffats av 9 millimeters ammunition och att många var skjutna på nära håll, skriver tidningen som citerar Yalcin Büyük, vice ordförande vid Turkiets rättsmedicinska råd som genomförde obduktionerna på fredagen.

Resultatet från obduktionen visar att 60-årige Ibrahim Bilgen sköts fyra gånger i tinningen, bröstet, höften och ryggen.

Den 19-årige Fulkan Dogan, som också var amerikansk medborgare, sköts fem gånger från ett avstånd på mindre än 45 centimeter. Han sköts i ansiktet, i bakhuvudet, två gånger i benet och en gång i ryggen.

Två andra män sköts med fyra skott. Fem av de dödade sköts antingen i bakhuvudet eller i ryggen, säger Büyük till tidningen.

Förutom de dödade skottskadades ytterligare 48 människor. Sex aktivister saknas fortfarande.

Israel hävdar de många skottskadorna avfyrats i självförsvar.

– Den enda gången en soldat skjuter är när det är en livshotande situation, sade en talesman för den israeliska ambassaden i London till The Guardian.

Israel bordade Rachel Corrie | Nyheter | Aftonbladet

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt, Israel Palestina och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Dags för en bojkott av Israel precis som en gång Syd-Afrika

  1. Pingback: Alla judar är inte rasister – Antisemitism « Kungabloggen

  2. Pingback: Nytt piratdåd kallas ”incident”. | annarkia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *