Folkpartist satsar på våga vara svensk kampanj

– Vi är så rädda att vara svenskar och att kritisera invandrarpolitiken, säger hon.

Folkpartibekant får ursäkta men citatet ovan kunde direkt ha kommit från Sverigedemokraterna. En inte helt okänd grupp i Blekinge.

En kampanj med slogans som “våga vara svensk” är både att direkt fiska i främlingsfientliga vatten och knappast något som folkpartiet i stort vill stå för?

En på sin håll redan djup främlingsfientlighet behöver knappast underblåsas av etablerade partier som folkpartiet. 

Det är partiets ordförande i Olofström Erika Nagy som i en del av sin personvalskampanj tryckt upp gula disktrasor med sloganen "våga vara svensk".

Olämplig slogan
Emanuel Norén som är partiets gruppledare i Olofström tycker att det är olämpligt att använda sig av en slogan som lätt kan misstolkas.

– Jag blir väldigt förvånad över att man vill använda en slogan som direkt för tankarna till Sverigedemokraterna och deras valslogan. Tittar man på typsnittet på texten så är den slående lik Sverigedemokraternas, säger han

Erika Nagy har tidigare fått kritik från ledande Folkpartister efter att hon sagt att hon kan tänka sig att aktivt söka stöd hos Sverigedemokraterna.

Något som Emanuel Norén nu tror förstärks i och med disktrasan.

Även partiets länsordförande Nils-Ingmar Thorell har reagerat på disktrasans budksap och tycker att det är omdömestlöst av Erika Nagy att uttrycka sig så.

Viktigaste frågan
Erika Nagy själv ser inte någon problematik med budskapet på disktrasan. Hon valde sloganen "våga vara svensk" för att hon tycker att det är den viktigaste frågan just nu.

– Vi är så rädda att vara svenskar och att kritisera invandrarpolitiken, säger hon.

Erika Nagys disktrasa väcker ilska inom FP – Nyheter P4 Blekinge | Sveriges Radio

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Folkpartist satsar på våga vara svensk kampanj

  1. Simon skriver:

    Är du rasist eller? Det är väl inget fel att vara svensk. Bara i Sverige skulle stolthet över den egna nationen och kulturen väcka uppståndelse. Reaktionerna har ju bevisat frasens relevans…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *