Kompetens eller låga löner – S tema för almedalens ekonomiska seminarium

Det är passande att socialdemokraterna väljer just kompetens eller låga löner som tema för sitt ekonomiska seminarium I almedalen.

Det är ju detta valet 2010 handlar om. Den moderata arbetslinjen handlar ju I grunden om att en del av befolkningen måste acceptera lägre löner och sämre arbetsvilkor för att får arbete. Teoretiskt då dessa jobben I en låglönad persontjänst ekonomi inte ännu skapats I Sverige.

Alternativet är en poltik som investerar både I människor och förutsättningarna för en kunskapsekonomi som utvecklas I Sverige.  En politik som kan lyfta alla svenskar inte bara en elit eller de som redan har mest.

EKONOMISKT SEMINARIUM. Framtiden för den svenska modellen – kompetens eller låga löner? Det är årets tema på Socialdemokraternas ekonomiska seminarium i Almedalen.

Läs mer här.

Socialdemokraternas årliga ekonomiska seminarium i Visby under politikerveckan brukar vara välbesökt. Bland andra har Paul Krugman, vinnare av ekonomipriset till Alfred Nobels minne, deltagit.

Uppställningen i år ser ut så här: Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi; Wanja Lundby-Wedin, ordförande LO; Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef TCO och Thomas Östros, ekonomiskpolitisk talesperson Socialdemokraterna.

Seminariet hålls i Visby 6 juli.

Politikerbloggen » ALMEDALEN Kompetens eller låga löner – tema för S

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Almedalen2010, Ekonomi, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *