Moderat avsändare spårade bakom falskt Mona Sahlin brev

 

Om en person uppenbart medvetet sprider falska uppgifter om en annan person borde väl detta gå under förtal/spridande av osann uppgift?  Och kunna polisanmälas.

Speciellt om dessa uppgifter uppmanar till lagbrott.

Vad hade hänt om de moderata politikerna istället hade tryckt upp och gått och lagt brevet som ett flygblad i t ex Mona Sahlins grannars brevlåda?

Vore det inte om annat klädsamt om den högst ansvarige Per Schlingmannn direkt uppmanade de moderata förtroendevalda till att avstå från att sända vidare osanningar på samma sätt som moderaterna får det talat om för sig vilken klädkod en moderat har.

Hyfs och uppförande borde väl gå ihop?

Socialdemokraterna har nu spårat en avsändare – en moderat kommunpolitiker – och kräver nu att M-ledningen agerar.

Sedan några månader florerar ett fejkat kedjebrev från Mona Sahlin med Socialdemokraternas logga och med Sahlins tips för att få ekonomin att gå ihop – skippa TV-licensen, strunta i parkeringsböter etc. Den som får mejlet uppmanas att skicka det vidare till tio personer, annars riskeras regeringsskifte.

Brevet har också delats ut vid köpcentra och på arbetsplatser. Nyligen hamnade det i en socialdemokrats mejlbox och avsändaren visade sig vara en moderat kommunpolitiker i Gnosjö, Bertil Nilsson, tidigare kommunalråd och numera ordförande i socialnämnden.

– Det minns jag inte, det är omöjligt att hålla reda på alla mejl, säger Nilsson till TT.

– Men har jag gjort det så var det väl mest en kul grej.

Enligt Ibrahim Baylan har förtalskampanjen mot Sahlin ökat i styrka sedan statsråden Mats Odell och Sven Otto Littorin kallat de rödgrönas budgetalternativ för Tobleronepolitik. Han menar att det gav ett sorts grönt ljus till valarbetarna.

– Vi får allt fler tecken på att det ökar i spridning. Därför kräver jag nu att den moderata partiledningen agerar och ger en tydlig signal att det inte är acceptabelt att falskeligen sprida uppgifter vars syfte bara är att misskreditera Mona Sahlin, säger han.

Sahlin-förtal spårad till moderat | Inrikes | SvD

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, Moderaterna, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Moderat avsändare spårade bakom falskt Mona Sahlin brev

 1. Pingback: Almedalsveckan på Gotland som ligger i Östersjön « Nemokrati

 2. Pingback: Nu räcker det! | annarkia

 3. Patrik skriver:

  Det kan inte vara förtal om påståendet är sant. I detta fallet är det ju rena fakta.För övrigt så sysselsätter sig politiker med smutskastning och förtal på daglig basis, kan jag tycka. Hur ofta säger en politiker att de ska göra något och sen gör tvärtom? Mmm, precis.Förresten, vem är så korkad att den inte kan se att detta är ett satiriskt, om än sant, "brev"? Måste vara Bodström som såg brevet och tyckt att det fanns utrymme för lite censur…

 4. Allabest skriver:

  Var är förtalet, det är ju bara ren konsumentupplysning i brevet!Skriv din kommentar här.

 5. Pingback: Krokodiltårar, bjälkar och hönor « No size fits all

 6. Pingback: Konspirations teorier eller Moderat kampanj? « Viktor Tullgren

 7. Alex skriver:

  Ursäkta, men den där moderaten var inte upphovsman till brevet, utan gjorde som många andra och VB:ade ett satiriskt skämtmail. Vad är (S) ute efter – censur? Skärpning nu! Den enda part som bedriver negativ kampanj här är (S) själva.

 8. AugustPalm skriver:

  Helt otippat så försöker högertrollen skylla ifrån sig.

 9. Guest skriver:

  Det som står i "brevet" är sant och således inte falska uppgifter. Vidare är "brevet" skapat i satiriskt syfte. Ej heller är det en moderat politiker som gjort denna, utan en användare på diskussionsforumet Flashback.Här är hans inlägg: https://www.flashback.org/sp18208334Från tråden: https://www.flashback.org/t979309Igen, det som står i "brevet" är korrekta uppgifter.

 10. Tomas Andersson skriver:

  Ironi…

 11. itsetoffo skriver:

  Tomas Andersson / " Det är tur att sånt här inte förekommer inom SAP ". Jag vet inte om jag är läskunnig, men jag läste 2006 en intressant artikel " En förtalskampanj mot Sveriges populäraste partiledare skapad mitt inne i det socialdemokratiska partihögkvarteret…. Valde pertisekreteraren Marita Ulvskog på torsdagskvällen att erkänna att kampanjen drivits från partihögkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm". Är det inte precis Sveavägen 68 som SAP håller sina övningar inför smutskampanjer mot elaka borgarna ?????

 12. Pingback: Smutskastning har inget i valrörelsen att göra. « Kent Persson (m) blogg

 13. Tomas Andersson skriver:

  Det är ju tur att sånt här inte förekommer inom SAP……http://www.svd.se/nyheter/inrikes/mejlen-mot-re…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *