Jan Björklund en belastning för folkpartiet?

Att folkpartiet av väljarna ses som ett parti med en ensidgt fokus på skolpolitiken är knappast förvånande. Mer intressant är retrievers analys att Jan Björklund av väljare i allmänhet ses som en belastning.

Kunde inte någon vaken journalist göra en djupdykning i vad exakt väljarna inte gillar men Jan Björklund.

– Välutbildade väljare och de som bor i storstäderna och stora kommuner är de grupper som partiet bör satsa på för att öka sitt stöd bland väljarna.

I dag är det utbildningspolitiken som är totalt dominerande i väljarnas bild av Folkpartiet och i rapporteringen i medierna, enligt den rapport som presenterades av Synovate och medieanalysföretaget Retriever på tisdagsmorgonen.

– Skolpolitiken är tveeggad, det finns väljare som ser den som det bästa med partiet, och väljare som ser det som det sämsta. Partiet bör dock stå för sitt val och stå stadigt ideologiskt, säger Retrievers analyschef Kajsa Bergvall.

Jan Björklund ses däremot som en belastning av medborgarna, något som tycks ha gått journalisterna förbi. En stel partiledare med militär bakgrund som ivrar för Natomedlemskap är sannolikt fel person att kommunicera med för att knyta till sig potentiella väljare.

”FP har blivit ett enfrågeparti” – DN.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Jan Björklund en belastning för folkpartiet?

  1. Pingback: Därför ska Folkpartister rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet 2010 « Emil Isberg

  2. Pingback: Resultatet av Björklunds skolpolitik visar sig nu när rekordmånga elever får skulder för livet | Kulturbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *