Mona Sahlins bokprojekt bra mediastrategi

Äntligen lite liv från den socialdemokratiska kampanjen när det gäller att ge en tydligare och fördjupad bild av både Mona Sahlin och förhoppningsvis hennes framtidsvisioner för socialdemokratin och Sverige.

sahlin

Oavsett vad man tycker om det är det en presidentvals kampanj som utspelas i valrörelsen 2010. Om inte annat är det så media vill ha det. Att då ha ‘kandidat’ som defineras negativ i media ger direkt genomslag på förtroendesiffor som i sin tur skapar en negativ spiral. Trots Mona Sahlins alla år inom politiken är det ytterst få människor som känner henne eller har en bild av vad hon vill.

Lanseringen under Almedalsveckan borde ge ett större genomslag i media för  Mona Sahlin och inte minst ett bra avstamp att prata om de frågor Mona Sahlin vill föra fram. 

Mona Sahlins bokprojekt omges av stort hemlighetsmakeri. Bara ett fåtal medarbetare vet vad boken ska innehålla. Mona Sahlins pressekreterare Anna Helsén blir först alldeles tyst när Resumé får tag på henne:
– Ja, om detta kan jag inte säga ett knäpp. För, ja, om det finns ett sådant projekt så visar sig det, säger Anna Helsén.
Utgångsläget känner alla till: S-ledaren har rekordlåga siffror i förtroendemätningarna. Efter ett opinionsmässigt drömläge, med rödgrön majoritet i opinionen från november 2006 till i våras, har de rödgröna och främst S backar rejält sedan skuggbudgeten presenterades.
Men nu kommer motattacken. På torsdag i Almedalen ska Mona Sahlin presentera en ny bok som ges ut av KF-ägda Norstedts förlag.
Peter Wilcke är förlagschef för facklitteratur på Norstedts:
– Jag kan inte kommentera det projektet nu. I slutet av nästa vecka (läs:denna vecka) blir det mer offentligt, säger Peter Wilcke.
Boken ska ge ramen för det som beskrivs som partiledarens ”berättelse” i valrörelsen. Ett inte ogrundtat antagande är att titeln är ”Möjligheternas land”, ett tema som Sahlin återkommit till sedan partikongressen förra året.

Resumé: Mona Sahlin lanserar bok

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Mona Sahlins bokprojekt bra mediastrategi

  1. peter_karlberg skriver:

    Jag är inte lika övertygad om det smarta i detta (vi amerikanserar allt för mycket) men hoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *