Folkpartiet i konflikt med KD om äldrepolitik

Uppenbarligen är enigheten inom alliansen inte större än att de olika småpartierna försöker slå sig inom på varandras frågor i en kamp att synas bredvid jätten moderaterna. ¨

Också Jan Björklunds tal under gårdagen var i praktiken ett försöka att komma från höger och få en del moderatväljare med sig som ogillar skatter och gillar militär.

De äldres villkor är och har länge varit en profilfråga för lilla KD, som riskerar att hamna utanför riksdagen i höstens val.

Att FP nu försöker ta över irriterar äldreminister och vice partiordförande Maria Larsson, som anklagar Björklund för att slå in öppna dörrar och få det att framstå som om hon inte har gjort någonting.

-Det vore bättre att komma med nya förslag, säger Larsson.

Redan överens
Hon hänvisar till att alliansen redan är överens om en lagstadgad parboendegaranti. Övriga förslag är redan på rull, säger hon, tack vare att KD:s värdighetsgaranti blir verklighet nästa år, efter vårens beslut i riksdagen. Socialstyrelsen tar nu fram en handledning till kommunerna.

-Värdighetsgarantin är bredare än bara mat och promenader. Det kommer att utgå stimulansbidrag till kommunerna och enskilda kan få kompensation om kommunerna inte håller vad de lovat, säger hon.

Björklund presenterade satsningar på tydliga rättigheter för de äldre och en särskild äldreomsorgsmiljard till kommunerna vid en pressträff i Visby.

Folkpartiet i konflikt med KD – Valet 2010 | svt.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *