Littorin avgång–Varför ingrep inte Reinfeldt?

Om en medarbetare har personliga problem som gör att han inte kan fungera på jobbet är det vanligen den ansvariga chefens ansvar att ta tag i detta. Varför ingrep inte Reinfeldt tidigare när Littorins problem varit uppenbara så länge?

Hur ser arbetsmiljön egentligen ut inom den moderata regeringen. Är det macho grabbgänget med krav på ‘stålmän’ som gäller?

Och varför avgick Littorin mitt under vad som är den viktigaste politiska händelsen i sverige före själva valrörelsens början.

Littorins avgång var uppenbarligen inte planerad och kom lika plötsligt för statsministern som tydligen fick rusa till den hastigt utlysta presskonferensen.

Så sent som i måndags kväll på webb-tv-programmet "Raka svar med Niklas", som sänds på Expressen.se, berättade Littorin att han har världens roligaste jobb och att han gärna fortsätter vara arbetsmarknadsminister.
Men på onsdagsmorgonen kom ett helt annat besked: Littorin avgår.
– Jag har precis meddelat statsminister att jag entledigat mig från min tjänst som arbetsmarknadsminister, säger Littorin.

Tvisterna fortsätter

Skälet bakom avgången är den senaste tidens uppmärksamhet runt Littorins privatliv – hans skilsmässa, tvist med ex-hustrun och förhållandet med Evin Khaffaf, 26, pressekreterare hos Moderaterna.
– När det nu är klart att tvisterna med min förra fru fortsätter, står det klart att jag inte orkar, säger Littorin.
– Mina barn och min fästmö är inte offentliga personer. De har rätt till sitt privatliv.
– Jag klarar inte längre av att läsa att jag är en dålig pappa.
– Jag har nått min gräns. Jag är inte längre beredd att betala det här priset – för mina barns skull, för min skull och för min fästmös skull.

Littorin avgår: Mina barn är värda mer än mitt jobb – Val 2010 – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Littorin avgång–Varför ingrep inte Reinfeldt?

  1. Pingback: Frågorna blir bara fler « Medborgarjournalisten

  2. Kallt skriver:

    Menar du att statsministern skulle censurera media? Onekligen ett intressant rödgrönt förslag.Sedan, mellan måndag och onsdag finns tisdag. Har du läst på vet du vad som hände på tisdagen och vilka funderingar det kan ge upphov till, men du verkar inte så påläst i detta ämne.I övrigt, att som flera rödgröna företrädare försöka plocka politiska poäng på denna privata och personliga tragedi gör åtminstone mig som "blocklös" mer övertygad om att inte rösta rödgrönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *