Littorin och M försökte spela media i almedalen?

littorin

När Sven Otto Littorin avgick under en tårögd presskonferens i almedalen var det en fråga som uppkom direkt.

Varför avgick plötsligt Littorin något mer än 80 dagar före ett val pågrund av en av en vårdnadstvist som pågått i flera år och gjorde det i en plötsligt sammankallad presskonferens i Almedalen. Utan medverkan av någon annan moderat.

Vad hade ändrats så hastigt i praktiken på ett dygn. Oavsett behöver arbetsmarknadsministern inte oroa sig för sin ekonomin som arbetslös. Han får 1.3 miljoner som fallskärm.

Aftonbladet i sin artikel om den research de gjort kring brottsmistankar kring Littorin och de konfrontation de gjorde med honom om misstankarna ger en indikationa att det låg mer bakom. Var Littrorin avhopet en plötsligt sammankallad ‘dammage control’ från den moderata partiledningen och Fredrik Reinfeldt eller skedde det på eget initiativ?

Oavsett innebär det att ytterligare en i Fredrik Reinfeldts kärngrupp som skapade alliansen 2006 faller ifrån liksom Ulrika Schenström en gång i tiden.

För några veckor sedan kontaktades Aftonbladet av en person som hade uppgifter om ett brott arbetsmarknadsministern påstods ha begått. Brottet, som har fängelse i straffskalan, skulle­ ha skett i centrala Stockholm under valrörelsen hösten 2006, alltså innan Littorin blev minister.

Trovärdiga uppgifter

Aftonbladet har undersökt anklagelserna och dragit slutsatsen att uppgifterna är trovärdiga. Vi har bland annat tillgång till personens dator där uppgifter om ministern finns sparade.

Det påstådda brottet ska ha skett i samband med att ministern låg i skilsmässa, men har ingen som helst koppling till hans familj eller andra närstående.

I förrgår lämnade Sven Otto Littorin Almedalen för att närvara vid en förhandling i Stockholms tingsrätt angående vårdnadstvisten med exfrun. Förhandlingarna höll på i drygt tre timmar och var över klockan 11.15. Strax efter fyra landade ministern åter på Visby flygplats med reguljärplan från Arlanda.

Nekade intervju

Aftonbladet hade tidigare under dagen bett om en enskild intervju för att ge honom möjlighet att bemöta uppgifterna. Pressekreteraren Agnes Palinski nekade dock till en sådan intervju.

I stället mötte Aftonbladet Littorin i ankomsthallen på Visby flygplats. En från början leende minister blev snabbt tystlåten när vi ställde­ frågor om det påstådda brottet.

– Sådana frågor kommenterar jag inte alls, sa ministern.

Men förnekar du?

– Inga kommentarer.

Men om du inte har gjort det kan du väl säga det?

– (tyst)

Kan du inte ens förneka det?

– (tyst)

Klev ur bilen i farten

Därefter åkte ministern och hans följe till Wisby Hotell där Littorin klev ur bilen i farten och sprang in i receptionen. Där försvann han sedan upp på sitt rum.

Senare under kvällen sa pressekreteraren Agnes Palinski att ministern sagt till henne att han aldrig någonsin har begått det påstådda brottet. Han ville dock inte säga det själv, direkt till Aftonbladet.

Efter långa förhandlingar med regeringskansliets presstjänst lovades Aftonbladet sedan en intervju nästkommande dag. Då skulle vi ha preciserat våra uppgifter och få ministerns kommentarer. Men mötet blev aldrig av.

Tårar i ögonen

I stället avgick Sven Otto Littorin som arbetsmarknadsminister. Med tårar i ögonen berättade han om sin svåra tid och den job­biga vårdnadstvisten. Han sa också att han inte är snövit.

– Jag har gått igenom djupa depressioner och jag har gjort saker jag inte är stolt över, sa Littorin.

Här tar det slut | Nyheter | Aftonbladet

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Littorin och M försökte spela media i almedalen?

  1. Byter skriver:

    jag tror att han har misshandlat sin fru därav skilsmässa och att vederbörande erbjudits vård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *