Mona Sahlin i Almedalen–Vi inför 30 timmars förskola för alla barn

Mona Sahlin i Almedalen

Mona Sahlin gav på en välbesökt presskonferens i Almedalen ett besked om sina prioriteringar för förskolan. Alla barn även de till föräldralediga och arbetslösa får tillgång till förskola 30 timmar i veckan. Detta till skillnad från dagens15 timmar. Något som socialdemokraterna kommer att ta med till förhandlingar med övriga rödgröna partier. Med tanke på att V redan är för detta torde det gå igenom ganska lätt.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Mona Sahlin i Almedalen–Vi inför 30 timmars förskola för alla barn

  1. Guest skriver:

    Jaha, och vem ska betala? Jo, de som arbetar ska betala för skattemässigt finansierad barnpassning åt arbetslösa som inte känner för att ta hand om sina egna barn. Och barnen får såklart betala genom att det blir större grupper, mindre personal per barn och otillräckliga lokaler. Verkligheten är att platserna i förskolan INTE RÄCKER TILL IDAG till barn till människor som faktiskt jobbar. Då är det vansinnigt att föreslå extra tid åt barn som inte behöver den extra tiden. Kom med reformer som innebär förbättringar istället: fler lärare/pedagoger, minskad barntäthet i förskolan, högre flexibilitet i NÄR man vill utnyttja sina timmar, förbättrade nattis-möjligheter osv. Satsa på barn till arbetande föräldrar istället – det är dessa föräldrar som verkligen behöver avlastning och dessa barn som verkligen behöver en lugn miljö eftersom det inte finns några alternativ för dem.

  2. peterberg24 skriver:

    Lika lätt blir det inte att ordna lokaler och fler förskollärare som idag redan är en bristvara.Finns det en bruksanvisning i paketet som berättar HUR?

  3. Pingback: Peter Andersson - med rätt att tycka....: Rödgrön fördel 4: (S) förskolesatsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *