Stor förtroendeökning för Mona Sahlin i ny förtroendemätning

Jag tror att Mona Sahlins politiska förtroende kommer att växa ju mer mediaexponeringen av henne ökar i valrörelsens slutskede. En valrörelse där Mona Sahlin drar som lokomotiv i media kommer att ge Fredrik Reinfeldt seriöst konkurrens om utrymmet,

Mona Sahlins Bok - Min vision för sverige

Med Mona Sahlins nya bok får Mona Sahlin en chans att både tala till punkt och skapa en sammanhållen vision av sin politik hon vill föra. En smart exponerad bok och bokturne kommer vara det medverka till att ändra bilden av Mona Sahlin.

Som kulturbloggen skriver nedan har förtroende för Sahlin ökat i en Novus opininon mätning där hon upplevs som lyssnande men inte inspirerade i en mätning där hon blir den 3 mest populära partiledaren.

Förtroendet för Mona Sahlin har ökat. Tidningen Resumé berättar (ännu så länge bara i pappersupplagan) att förtroendet för Mona Sahlin ökar med hela 10 procentenheter, från 22 till32 i Novus Opinions förtroendemätning och ligger därmed trea efter Fredrik Reinfeldt och Maria Wetterstrand.

Frågan är: kommer de många traditionella medier vars ledaravdelningar är högerstyrda att ens låtsas om denna opinionsmätning?

Häromdagen var ett stort pressuppbåd tillsammans med en del bloggare inbjudna till tidigare statsminister Ingvar Carlssons sommarstuga där också de fyra partiledarna och språkrören från de rödgröna var på plats.
Ingvar Carlsson sade i flera intervjuer att han tyckte att den förföljelse av Mona Sahlin och den hets som drivs mot Mona Sahlin är att likna med den som var mot Olof Palme.
– Ingen liknande hets har varit så hård mot en politiker sedan Olof Palme, sade han.

Förtroendet för Mona Sahlin ökar rekordstort i ny förtroendemätning | Kulturbloggen

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Stor förtroendeökning för Mona Sahlin i ny förtroendemätning

 1. Pingback: Politik – Blogginlägg – Topplistan « Reflekterat – Återspegling av samhället

 2. HumanLabRat skriver:

  Mona, dam i sin bästa ålder som köpt lite Toblerone. Hellre det är den kriminella gangstermaffia som styrt landet de sista fyra åren. Sjuka är fuskare, men regeringsmedlemmarna är minsann bara "lite" kriminella!

 3. Pingback: Högbergs tankar: Mona Sahlin framåt och ett RödGrönt skyltfönster.

 4. peterberg24 skriver:

  Jag tror inte att en bok gör så stor skillnad.Det känns inte så värst modernt i it-åldern.

 5. peterberg24 skriver:

  Jag tror inte att en bok gör så stor skillnad.Det känns inte så värst modernt i it-åldern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *