Moderater förbjuds lyssna på socialdemokrater i almedalen

Med tanke på moderaterna gärna säger sig vara det stora frihetspartiet. Är det inte lite väl magstarkt att utfärda förhållningsorder om allt de inte får göra under almedalens veckan inklusive ett förbud att lyssna på socialdemokrater under veckan?

Precis som Schlingmans klädkoder för moderaterna, en ”En guide till nya moderaternas utseende”, som togs fram nu till valet. En riktigt moderat ska där klä sig som en del av folket.

Moderater ska klä sig som folk | Nyheter | Aftonbladet

Moderaterna får inte lyssna på tal av Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin eller på någon annan av oppositionsledarnas tal under Almedalsveckan, visar ett dokument som sajten Makthavare kommit över och publicerat på sin hemsida makthavare.se.

Dokumentet uppges ha gått ut till alla tjänstemän hos Moderaterna i både Stockholms stad och län liksom till de moderata politiska staberna i stadshuset och landstingets hus.

Partitjänstemännen bör också undvika att tala med journalister, heter det i dokumentet.

-Det här är inte min sak att svara på, kommenterar pressekreteraren i stadshuset Helena Öman på hemsidan.

I sju punkter ger papperet förhållningsorder om vad tjänstemännen inte får göra under Almedalsveckan. De är till exempel förbjudna att ordna med egen bostad innanför ringmuren och partiet har hyrt ett gemensamt boende i en stugby utanför Visby.

M-dokument: Förbjudet höra Sahlin – Sverige – www.gp.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Moderater förbjuds lyssna på socialdemokrater i almedalen

  1. ChrisBC skriver:

    Det finns ju alltid en risk att man gillar vad man hör om man lyssnar. Det är ju det som är problemet med yttrandefriheten i många länder, t.ex. i Iran. Även moderaterna förstår detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *