Littorins sexköp eller ej inte frågan..

Sven Otto Littorins sexköp eller ej kommer polisen och media helt säkert utreda till döds.

Vad som är mer intressant är den moderata ledningens hantering av hela affären. Från när Aftonbladet ställde frågor som Littorin inte ville kommentera vid 17 tiden till 23 tiden då en moderat krisgrupp beställde flygblijetter till Littorin. Då var saken redan avgjorde.

Ändå gick man ute i en presskonferens och i media i allmänhet och skyllde på bloggare och journalister som skulle jagat littorins barn under skillsmässoprocessen. Eller med andra ord moderaterna inklusive littorin ljög media och svenska folket rätt i ansikten om orsakerna.

Med villket syfte kan man undra då de flesta begrep att littorin historien skulle komma ut under de näsmaste dagarna. Aftonbladet ställde ju i sin tur sin trovärdighet på spel när man publicerade uppgifterna.

Paul Ronge ger en dräpande genomgång av hela händelseförloppet. Som han säger Littorin avgick under en presskonferens som blev en av de mest förljugna tillställningar vi sett under Reinfeldts regeringsperiod. Hela Ronges text är värd att läsa i sin helhet.

Historien är sjaskig och tragisk – men för mig är regeringens krishantering av historien det absolut mest förbluffande.

Är alla medel tillåtna för att vinna ett val?

Ingår det  att lägga upp en förljugen krisstrategi, ge en chockad människa rådet att använda sina egna barn, sin inflammerade vårdnadstvist och snaskigt snokande media som argument för sin avgång, när huvudskälet är ett patetiskt sexköp?

Att boka upp regeringsplanet och samtidigt ljuga för Aftonbladet om att en intervju kommer att beviljas nästföljande dag? Att låta Sven Otto Littorin fly fältet utan att svara på några frågor och därmed bädda för de mest vildsinta spekulationer?

Att radera ut den forne strategen och toppolitikern i Reinfeldts innersta cirkel från regeringens hemsida med samma snabbhet och effektivitet som Josef Stalin retuscherade bort sina avrättade motståndare ur fotoarkiven?

Vi kommer nog aldrig att få veta vad som hände i rummet på Wisby Hotell kvällen den 6 juli när Sven Otto Littorin, partisekreteraren Per Schlingman, Reinfeldts presschef Roberta Alenius och spinndoktorn H-G Wessberg lade upp krishanteringen före morgonens presskonferens – alltså exakt hur orden föll.

Men alla som jobbat med krishantering, med människor som befinner sig i chock och tunnelseende, vet vilket enormt inflytande de som sitter bredvid som rådgivare har. Regeringen har därmed hela ansvaret för att Littorins presskonferens blev en av de mest förljugna tillställningar vi sett under Reinfeldts regeringsperiod.

Det är också värt att komma ihåg att just moderaterna drivit frågan om hårdare straff för sexköpare. Någon som kommer ihåg Beatrice Asks rosa brev hem till sexköpares familjerna?

Jag gillar varken hyckleri eller dubbla standarder.

Bloggat:

Mer i media:

Sven Otto Littorin köpte sex;, Littorin påstås ha köpt sex;, Sven Otto Littorin anklagas för sexköp,

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, headline, Moderaterna, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Littorins sexköp eller ej inte frågan..

 1. Pingback: Evolutionspsykologi och Littorinaffären « Aktivarum

 2. Pingback: Littorin kan göra skillnad : GULLBERGIANA

 3. Kalmardamen skriver:

  Paul Ronges text får mig att tappa orden. Hur denna smutsiga affär så snabbt och effektivt tystnades ner.

 4. David_hagberg skriver:

  Varför i hela friden skulle polisen utreda ett påstått brott som har varit preskriberat i ca två år?

 5. Sandra18 skriver:

  Att media jagat Littorin tidigare och konfronterat hans barn behöver ju inte vara osanning för det, eller hur? Och det är långt kvar till valdagen. Var säker på att det kommer sensationella uppgifter om en ledande socialdemokrat tills dess. Tärningen är kastad och kriget är igång. Tyvärr ser valrörelsen ut så 2010. Kommer den ena med ett utspel så skall den andra toppa det! Jag hade hoppats på nåt annat. En sak bara: Om detta nu stämmer med Littorin eller ej så kommer erat gnäll på hur Mona Sahlin behandlats i löjets skimmer.

 6. Pingback: Vad visste Reinfeldt? | Kulturbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *