Vad händer inom den moderata ledningen?

Vad händer egentligen inom den moderata ledningen. Först heter det att Sven Otto Littorin avgår av personlig skäl där han är inblandad i en besvärlig skilsmässa.

Nu går statsministern ut och försvarar Sven Otto Littorin som oskyldig anklagad av kvinnan. En anklagelse som fick Littorin att avgå 48 timmar tidigare och som han tydligen redan då förnekade. Det statsminister framförde idag vid den extra presskonferensen är dock vad Littorin själv sagt till statsministern i tisdags. Inget nytt har framkommit.

Här kan man bland mycket annat undra vilken roll M:s krisgrupp med HG Wessberg spelade en person som ju också fungerat som Reinfeldts ’torped’ med obehagligheter han inte ville ta i själv. Vem sade till Littorin att använda sina barn som orsak för sin avgång och skylla på medias behandling av dem?

På Moderaternas presskontor vill man inte kommentera nyheten om den före detta arbetsmarknadsministern. Den tidigare höjdaren Sven Otto Littorin har hastigt och plötsligt placerats i kylan.

– Jag har inga kontaktuppgifter till Sven Otto Littorin. Han är inte längre verksam inom Moderaterna, säger Moderaternas presschef Carl Johan Swanson.

Han vet inte ens om Littorin fortfarande är medlem i partiet.

Inom moderaterna är det locket på men att totalt radera ut Littorin från partiet ger en obehaglig bild på gränsen till brutal . Det är en behandling av en vän och kollega som statsministern själv säger är oskyldig.

Det är en moderata kris hade jag sagt som är den värsta sedan katastrofvalet med Bo Lundgren.

I onsdags sa statsministern att Sven Otto Littorin avgick på grund av privata skäl som han angivit i sin presskonferens – bland annat att barnen skulle ha utsatts för en tuff mediebevakning.

Men redan då kände Fredrik Reinfeldt till uppgiften om det påstådda sexköpet.

Förnekar sexköp

Sven Otto Littorin berättade om anklagelsen för Reinfeldt redan i tisdags.

– Sven Otto Littorin berättade vad han konfronterats med av Aftonbladet och angav att det inte stämmer, sade statsministern vid en blixtinkallad presskonferens utanför Rosenbad klockan 11 i dag.

Tror du att kvinnan har hittat på den här historien?

– Det är inte jag som ska avgöra. Min roll är att berätta vad Sven Otto Littorin har framfört till mig, säger Reinfeldt.

Varför förnekade inte Sven Otto Littorin uppgifterna själv?

– Jag vet inte.

Fredrik Reinfeldt tror att skälet till Littorins avgång var hans pressade familjesituation – inte något påstått sexköp.

Han tycker att Littorin gav en rättvis bild till svenska folket vid sin presskonferens.

– Han gav en bild av en person som anger sig haft flera depressioner, som säger sig ha gjort saker han ångrar och som ligger i en djup vårdnadstvist, säger statsministern.

Kommer nyheten om Littorin att skada din regering?

– Det kan jag inte bedöma, säger han.

Inte längre aktiv i partiet

På Moderaternas presskontor vill man inte kommentera nyheten om den före detta arbetsmarknadsministern. Den tidigare höjdaren Sven Otto Littorin har hastigt och plötsligt placerats i kylan.

– Jag har inga kontaktuppgifter till Sven Otto Littorin. Han är inte längre verksam inom Moderaterna, säger Moderaternas presschef Carl Johan Swanson.

Han vet inte ens om Littorin fortfarande är medlem i partiet.

Aftonbladet har förgäves sökt Moderaternas partisekreterare Per Schlingman

Bloggat:

Anklagelserna mot Littorin är inte det intressanta i historien längre.,Inkompetent av regeringen om Littorin,Krishantering: Littorinaffären blir en långkörare?,Varför backar inte Fredrik upp sin gode vän Totto?,Hur mycket kände Fredrik Reinfeldt egentligen till?,Det kröp fram förstås, vem hade trott annat?,Littorin hängs ut – justitieministern nöjd?

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen, Moderaterna, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Vad händer inom den moderata ledningen?

  1. Stina Nilsson skriver:

    Om ni är mot sexköp, varför tar ni emot pengar från din man? Sexköp är sexköp också i äktenskap. Ni vet det innerst inne. (naturligtvis betalar din man sin del av barnens kostnader)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *