Visionslös Reinfeldt i GP intervju

reinfeldt5

Det är en Fredrik Reinfeldt utan egentliga konturer i Göteborgsposten intervju med honom nedan. Att Reinfeldt är skygg och avskyr att vara personlig i media är en sak.

Men det man kan undra över är varför han inte tar chansen och förmedlar sin bild av det Sverige han ser 10-15 år framåt efter ett oavbrutet moderat maktinnehav. Planen finns. Det vet vi. Men Fredrik Reinfeldt lyckas med konststycket att både säga han har en vision och samtidigt inte säga ett ord om vad det är han vill förändra.

Det var inga budskap bortom nuet i all fall Göteborgspostens första partiledarintervju, Bara att som det bör statsministern trivs med att vistats i Sverige och svenska landskap.

Fast det är kanske bäst att inte ha några uttalade visioner eller politisk vilja till förändring. Det verkar ju ge höga förtroende siffror i Sverige ju mindre man vill. Samtidgt som en majoritet av väljarna är redo att röst för en statsministerkandidat de inte har något förtroende för enligt flertalet opinionsundersökningar i den svenska mainstream media etablissemanget.

Bloggat:
Martin Moberg,   Röda berget, Anna VikströmThe Hell of Hannasta…, Lotta Olsson (m) Blo…, Kent Persson (m) blo…, anybody´s place, Moderata Perspektiv, Minamoderatakaramell…, Liberalism enligt Ze…, Medborgarperspektiv, SamiKorpela, Sörlidens och Truthandfiction

För Reinfeldt har en plan liksom hans vapendragare, finansminister Anders Borg – att ha makten länge.

– Det är inte så konstigt ändå. Jag är övertygad om att man måste ha långsiktighet i sitt engagemang. För även om det blir svårare, så blir politiken framför allt intressantare när man drar ut linjerna bortom här och nu.

Frågan för honom måste vara vad Sverige skall vara om 10-15 år. Och hur man kommer dit.

– Om man följer politikens pulsslag, då skall allt vara klart före lunch. Men vi politiker är skyldiga att lyfta blicken, för då tror jag också man tar ett bättre ansvar. Har sedan väljarna en annan mening, får jag ta ställning till det då.

Han vet vad han vill åstadkomma för Sverige. På samma gång är han rädd att förmedla visioner.

Varför?

– Jo, för att de så lätt tolkas som löften som skall levereras här och nu. Man riskerar att bli visionslös, just följa politikens puls och man räds att ange en långsiktig färdriktning. Samtidigt är långsiktigheten nödvändig. Väljare vill ha ett budskap bortom ögonblicket.

Trivs bäst i svenska landskap – Sverige – www.gp.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Moderaterna, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Visionslös Reinfeldt i GP intervju

  1. Pingback: Peter Andersson - med rätt att tycka....: En moderatledares vaga framtidsdrömmar - GP möter Reinfeldt

  2. Pingback: Reinfeldts hemliga vision för Sverige « Tankar från roten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *