Socialdemokraten Erik Laakso uppmanar folk att rösta på piratpartiet 2010

Man häpnar lite över att någon som säger sig vara socialdemokrat

och har en position som en av de mest inflytelserika bloggarna i Sverige nu använder den för att propagera för piratpartiet i valet 2010.

Har Laakso inte fattat att valet 2010 bestäms av några 100.00 röster fram eller tillbaka.

Vill han att PP ett parti som sagt de lika gärna kan rösta med Fredrik Reinfeldt och alliansen som de rödgröna beroende på vad de får ut och som klart sagt att de inte kommer att ta ställning i frågor utanför deras kärnområden ska bli det avgörande vågmästare i riksdagen de nästa 4 åren?

Personligen vill jag vill ha ett parti och regering som kämpar för arbeten, bostädet, utbilding och ett värdigt liv för alla svenskar. Inte en var vars högsta mål är gratis kultur för alla.

Vill Laakso att reinfeldt regering ska säkra sitt systemskifte till ett grundtrygghetssverige kan man undra?

Om man känner sig som piratpartist ideologiskt och personligt vore det då inte lika bra att deklarera detta?

Jag är ju pirat på många sätt. Det vill säga, jag stödjer Piratpartiet i de allra flesta av deras frågor och jag anser att frågeställningarna handlar om hela vår demokratis framtid, om du ursäktar överorden. Rätten till våra egna liv, vår kommunikation och friheten från statens våta hand över våra sociala nätverk är otroligt viktigt. I Piratpartiets frågelåda ligger också fildelningen, en fråga som jag inte tror räcker till riksdagen men som räckte till Europaparlamentet.

Dock menar jag att det är otroligt viktigt att PP kommer in i riksdagen i årets val eftersom det kommer göra att demokratifrågorna får ett nytt och centralt fokus, inte bara i Sverige utan också i Europa.

En sådan central och viktig fråga handlar om hur vissa sektorer kan “beställa” lagstiftning av regeringen. Nu är det Copyswede som är ute och vill ha lagändringar gällande skatten på lagringsmedia. Det är helt absurt hur en industri på utdöende kan få för sig att regeringsmakten ska rädda deras döda verksamhet. Ännu mer absurt är att lagstiftarna lyssnar på dessa reliker från en svunnen tid. Kanske för att de flesta är av samma svunna tid?

Piratpartiet kan behöva kamrat +2,5%

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

61 svar på Socialdemokraten Erik Laakso uppmanar folk att rösta på piratpartiet 2010

 1. Scary Devil Monaster skriver:

  @Claes KrantzDet säger sig självt. Vi piratpartister är en brokig skara som håller oss till den frihetliga delen av den politiska skalan i stället för till höger respektive vänster. Många av oss är föredetta S, M, FP, C, MP och V. Vi har valt att prioritera de ting som står och faller detta årtionde – nämligen medborgarrätten.Och i det följer vi samma tradition som det där idiotiska smalbandspartiet "Arbetarrörelsen" som bara krävde lika villkor och inte mycket mer.Skulle S eller för den delen M ta sitt förnuft tillfånga och börja lyfta de frågor vi för skulle de flesta PP'are bara jubla högt. Vi finns för att vi måste – inte för att vi VILL.Nu är förtroendet för samtliga partier – och än mer blockpolitiken – på så pass undermålig nivå att det i och för sig skulle krävas ett mirakel för att jag skulle tänka mig att rösta på något av de etablerade partierna. Ni har – båda två – successivt spelat bort allt förtroende vi haft för er genom att likt skrämda hönor tappa all vett och sans i vad ni väljer lagstifta om.Om ett parti inte ens vet hur man kan följa rättspraxis, medborgarrätt och grundlag. Inte förstår sig på vad "oskuldspresumtion" innebär, och inte ens ser problemet med att gå från ett samhälle där medborgare endast på goda grunder misstänkta för brott skall övervakas till ett samhälle där det enbart är den tekniska eliten som kan undkomma statlig permanent avlyssning……ja, ärligt talat, kan inte ni sköta ens den enkla saken tillfredsställande då får vi nog utgå från att det blir skit av de mer komplicerade frågorna också, och då spelar det mindre roll vilken av er som får ta hand om de sakerna, då vare sig mirakel eller katastrofer står att invänta.

 2. Xor skriver:

  Piratpartiet står för Privatliv och Integritet. Det är saker som socialdemokraterna till stor del har ignorerat, kanske främst genom att ha författat både FRA-lagen och datalagringsdirektivet. Att sedan moderaterna helhjärtat hjälper till gör saken bara värre.Om du hellre vill ha någon procents skattehöjning kan du rösta på Socialdemokraterna. Om du vill ha Frihet kan du rösta på piratpartiet.Men visst. Piratpartiet står för att lösa upp — inte helt avlägsna — imaginary property också. För mig är det dock lite av en sekundär fråga.

 3. Fredrik skriver:

  Det är just Claes K:s typ av inställning som gör att jag inte kommer rösta på socialdemokraterna i höst. Till nöds kan jag leva med Alliansen i fyra år till. Men kan du leva utan min röst?

 4. Pingback: Kamrat 2.5% – din väg till regeringsmakten med piratisk hjälp « Piraten Anders

 5. Pingback: Marie till Riksdagen » Blog Archive » Uppdateringar ifrån #Piratskutan 2010-07-22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *