Tvärpolitisk diskussion om informationspolitik–alla inbjudna

 

Plockar posten från Emma o postar vidare inbjudan. Alla inbjudna över gränserna. Jag kommer naturligtvis medverka.
______________

Härom dagen drog Jimmy Callin igång ett stort projekt, där piratpartister skriver om informationspolitiska frågor ur ett framtidsperspektiv. 2022.nu heter det och det kommer att skrivas på under någon månad framöver.

Det slog mig att även andra bloggare, som inte är pirater, kanske skulle känna sig sugna på att skriva visionärt om informationspolitiska frågor. Så jag kör helt enkelt en “Kent Persson” här, och skulle vilja bjuda in ett antal bloggare (andra, partiobundna också, som känner sig sugna är välkomna att delta också, hojta till i kommentarerna så länkar jag in er) att skriva hur de vill att sina partier, alternativt samhället gemensamt, tacklar de här frågorna.

Claes Krantz, som nånstans blev idébärare till detta är en självskriven deltagare kan jag tycka. Ann-Catrin, Thomas och Erik har iofs skrivit från ett dagsperspektiv men kanske orkar och har lust att skriva ihop något visionärt kring informationssamhället och integritetsproblematiken också?

Sen kanske det är lite övermaga att hoppas på att Thomas Bodström skulle hänga på, men både han och Beatrice Ask (om hon hade bloggat) hade naturligtvis av förklarliga skäl varmt välkomna att visionera i de här frågorna. Det saknas visioner överlag “officiellt” och här är ett utmärkt tillfälle att påverka hur dessa i så fall skulle kunna se ut.

De jag jättegärna skulle vilja se hänga på är: Hanna Wagenius (C), Annika Beijbom (FP), Kent Persson (M), Rosemarie Södergren (S), Micke von Knorring (V), Fredrik Federley (C), Peter Andersson (S), Ali Esbati (V), nån från Alliansfritt Sverige kanske? Johan Westerholm (S),  Madeleine Sjöstedt (FP), Lilith Svensson (KD), Per Ankersjö (C), Kristian Krassman (S), Fredrik Antonsson (M), Birger Schlaug (MP), Magnus Berglund (C), Maria Ferm (MP), Peter Soilander (KD), Eva-Lena Jansson (S), Jinge (V), Mary Jensen (M), Gudrun Schyman (F!) och slutligen Peter Sunde (MP).

Sen några som inte är direkt kopplade till några partier: Johan Ingerö, Anders Svensson, Immanuel Brändemo, Michael Gajditza, Anders Svensson och jag hoppas att fler, hemskt gärna även vardagsbloggare, hänger på.

 

opassande » Blog Archive » Du är härmed inbjuden att påverka

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Tvärpolitisk diskussion om informationspolitik–alla inbjudna

  1. Michael Gajditza skriver:

    Hej!Den här inbjudan har jag missat fullständigt i sommarvärmen, vilket faktiskt grämer mig. Det lät intressant och jag beklagar att jag inte åtminstone hörde av mig men, som sagt, det blev en totalbom från min sida. Tack ändå för vänlig inbjudan!Med vänlig hälsningMichael Gajditza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *