Bloggduell mellan Göteborgs toppolitiker under valet

Det är intressant hur Göteborgs två största partier nu väljer bloggformatet i Göteborgs posten som en del av valrörelse arbetet. De får fritt fram att använda västsveriges största mediakanal som en del av valrörelsen. Det hjälper ju till att lyfta fram topkandidaterna i Göteborgs politik på ett mer spännande sätt.

Samtidigt kan man undra över varför Göteborgs toppolitiker inte använder formatet fullt ut. Varför satsar t ex inte socialdemokraterna i GBG resurser på egna bloggar där de kan äga och helt kontrollera innehållet. Tekniken är knappast ny. Möjligheten att kommunicerar med väljarna via digitala medier är något som partierna kunnat använda i flera år. Som en av de som försökt driva på utvecklingen lokalt inom just socialdemokraterna i GBG är det lite tråkigt när man några veckor före en valrörelse upptäcker att det går att nå väljare via digitala medier.

Ett samordnat digital kommunikations arbete borde vara en grundläggande i ett modernt partis kommunikations arbete. Där alla kanaler från twitter, facebook, youtube, flickr och bloggar finns med som en naturlig del.

– Att skriva blogginlägg är en fantastisk möjlighet att nå många göteborgare. Jag tänker hålla mig kort och ibland komplettera texten med någon bild, säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén.

Hon lovar att lansera en del nya idéer och göra politiska utspel, som det kallas under valrörelsen. Och det blir uppdateringar minst en gång per dygn.

Första inlägget, från valturnén med Mona Sahlin, kom på måndagsförmiddagen.

Även hennes huvudmotståndare, kommunalrådet Jan Hallberg, vill att GP-bloggandet ska bli rappt och kärnfullt. Det är också möjligt tack vare att politikerna ska blogga direkt från sina mobiler.

– Jag är övertygad om att det kommer att bli en del utspel. Min plan är att dela med mig av den verklighet jag rör mig i, säger Jan Hallberg.

Båda prisar fördelarna med sociala medier, men tillägger att det inte finns något som går upp mot personliga möten. Så bloggskrivandet får inte ta för mycket av deras tid.

Hulthén mot Hallberg – duellen har börjat – Göteborg – www.gp.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Göteborg, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *