Mona Sahlin och Anneli Hulthen gör handslag för bostäder

Mona Sahlin kampanjstartade i Göteborg på måndagen med att göra ett “handslag” om bostäder till unga.

DSCN5788

 

Socialdemokraterna vill göra ett handslag med landets kommuner där en rödgrön regering lovar en halv miljard till nya hyresrätter 2011 och 900 miljoner 2012. Vi vill fördubbla antalet nya hyresrätter nästa mandatperiod säger Mona Sahlin.

För Göteborgs del presenterade socialdemokraterna där ett vallöfe om att bygga minst 10 000 bostäder i Göteborg fram till 2015.  Där ytterligare 1000 reserveras speceillt för unga.

Värt att notera är också att Anneli Hulten från och med idag startat blogga på Göteborgs Posten. Nägot hon kommer att göra under hela valrörelsen. Här finns länken.

https://blogg.gp.se/hulthen/2010/08/16/valturne-med-mona-sahlin/

Vi vill möta bostadsbristen med ökat byggande. Vårt mål är att nyproduktionen av hyresrätter redan under nästa mandatperiod ska fördubblas. På sikt ska bostadsbyggandet upp till 40 000 bostäder om året. Möjligheterna att klara detta är beroende av den ekonomiska utvecklingen samt insatser från kommunerna. För att driva på nyproduktionen av prisvärda och energisnåla hyresrätter föreslår vi ett nytt investeringsstöd.

Vi vill sänka fastighetsskatten för hyres- och bostadsrättsfastigheter. Vårt förslag sänker hyran med cirka 500 kronor per lägenhet och år. Detta gynnar stora grupper som bor i hyresrätt. Vi vill också slopa skatten per studentrum och i stället beskatta en hel studentkorridor som en bostad. Detta ger förutsättningar för sänkta hyror med uppemot 1 000 kronor per år.

Under den borgerliga regeringen har över 40 000 kommunala lägenheter sålts ut. Vi vill utveckla de kommunala bostadsföretagen i stället för att avveckla dem.

Det är dags för en ny och allvarligt menad bostadspolitik. Göteborg behöver därför en rödgrön regering som orkar och vill ta det

Det är dags för en ny bostadspolitik – Debatt – www.gp.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Göteborg, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *