Anna Johansson och Ardalan Shekarabi från S-kriskomissionen intervjuas av sosse.tv

Anna Johansson och Ardalan Shekarabi från S-kriskommission intervjuas av sosse.tv under Göteborgs socialdemokraters upptakts konferens 2011.


Bloggat:
 

Socialdemokraternas kriskommission som tillsattes efter förlustvalet i september presenterar sina slutsatser i morgon. Men redan nu avslöjar Svenska Dagbladet några av dess förslag. Och kriskommissionen skräder inte orden:

• S måste bli ett mer öppet parti.

Kommissionen anser att S är ett alltför slutet parti där medlemmarna ofta har liten eller ingen möjlighet att påverka. Därför vill man se en rad drastiska förändringar av partiet och dess arbetssätt, som till exempel att införa medlemsomröstningar i såväl person- som sakfrågor.

• Öppna upp valberedningens arbete.

Processen är för sluten och bidrar till ryktesspridning och spekulationer.

• Banta partistyrelsen.

I dag består S partistyrelse av nära 50 ledamöter, med ordinarie, ersättare och adjungerade. Det är en alldeles för stor grupp för att fungera som effektivt beslutsorgan, menar kommissionen, som därför vill banta den kraftigt. Dagens stora partistyrelse bäddar för att mindre maktorgan bildas vid sidan om partistyrelsen.

https://blogg.aftonbladet.se/politikerkollen/2011/02/saftig-kritik-fran-s-kriskommission

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Anna Johansson och Ardalan Shekarabi från S-kriskomissionen intervjuas av sosse.tv

  1. Pingback: Sossarna har redan förlorat valet 2014… | Kent Persson (m) blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *