Politisk plattform för Sommestad positivt

Socialdemokraterna Extrakongress 2011

En politisk plattform för Lena Sommestad hade i mina ögon bara varit positivt samtidigt som man kan undra varför inte inom partiets ledning. Den ledning som ska förnya socialdemokratin.

Just oförmåga att ta upp nya tankar och idéer är socialdemokraternas stora problem idag liksom de organisationsformer som stelnat till en på många sätt sluten sekt avsedd för att förvalta makten. Till den oförmågan kommer förstås svårigheterna att ta med folk med nya ideer om vad de vill göra som inte arbetat i partiets tjänst sedan barnsben.

I augusti väljer Socialdemokratiska kvinnoförbundet sin ordförande vid förbundsmötet. Nu lanseras tidigare miljöminister Lena Sommestad som utmanare. Tidigare statsrådet Margareta Winberg skriver på sin Facebook-sida att Sommestad är kandidat och kallar henne ”ett spännande namn”. Själv är Sommestad fåordig.

– Det är roligt att Margareta är positiv och ser mig som en kandidat och det är något som jag kan tänka mig också. Men jag får avvakta lite med det här, det är ett tag kvar tills nomineringen ska in, säger hon till TT.

Sommestad vill leda S-kvinnorna | Inrikes | SvD

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *