Moderaterna satsar 20 miljarder i bidrag på RUT och ROT

Jag tror inte många moderater skulle hålla med om att partiet är ett bidragsparti med det hade jag hävdat. Skillnader är att bidragen ska gå till de som redan har höga inkomster. Eller till de företag som redan är starka och vinstgivande.

Att ROT och RUT blivit de nya bidragssystemen för de med höga inkomster är ganska uppenbart. Det är välfärd för de som redan har mycket.

20 miljarder under 2010  eller lika mycket som hela polisväsendet kostar som arbetarrörelsens tankesmedja skriver om i en rapport hade kunnat åstadkomma ganska mycket annan välfärd. Eller varför inte en arbetsmarknadspolitik värd namnet som ger arbetslösa en rimlig chans att komma tillbaka.

Nu väljer moderaterna att istället satsa på bidrag som ROT där 5 miljarder i byggbidrag gick till de 4% av befolkningen med de högsta inkomsterna. 2009. Eller RUT med bidrag till personer med redan höga inkomster för deras hemtjänster.

Ett annat ord för det är förstås klasskrigföring riktat mot de som har minst.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *