De borgerliga icke sjuka som faktiskt var sjuka.

Att den borgerliga regeringen med Anders Borg i spetsen valde att spara på sjukförsäkringen var bland annat för att man uppenbarligen trodde på de myter man själv och ett stort antal ekonomer spridit det senaste årtiondena sedan 90-tals krisen.

Majoriteten av de som hamnat i sjukförsäkringen var egentligen inte sjuka utan hamnade där av arbetsmarknadsskäl placerade av elaka socialdemokrater som hellre lät folk gå på ’bidrag’ än att låta dessa personer arbeta.

Sen var det förstås inte fel med tanke på Anders Borgs skattesänkningsplaner att ha en sjukförsäkring som levererade in miljardöverskott till statskassan medan svenska folket var friska(sjuka) på arbetsplatsen medan de som hade pengar köpte sig en egen privat sjukförsäkring.

 

HakanWL: När man sparar går det fort, när man skall skapa rättvisa tar det tid

Sent skall syndaren vakna! Nu tillstår den borgerliga regeringen att det visst blev några fel när man försämrade sjukförsäkringen. Allt för ofta har man fått höra:

– sååå var det inte tänkt.

– detta var inte meningen…

– det är kassan som tolkar regler fel…

Ursäkterna har varit många, egentligen är det väl bara Anders Borg som stått upp för att det främsta skälet till förändringarna i Sjukförsäkringen var att spara pengar, pengar som behövdes för att sänka skatten.

När nu orättvisan i detta system skall rättas till, skall det utredas, remissas, diskuteras, så att flera tusen skall utförsäkras i väntan på förändring!

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *