Trött moderat regering med budget utan nyheter 2011

Det är en trött moderatregering utan visioner eller tankar om framtiden som presenterar en vårbudget 2011 där skatterna ska sänkas som enda återkommande politiska tanke.

Sänkta skatter om ekonomin tillåter förstås. Och visst kan man säga att om BNP går ner med 5% och nu upp med lika mycket det ekonomiska läget ljusnar när industrin återtar normalläget före finanskrisen. För moderaterna innebär det att man är tillbaka på ruta 1 när det gäller arbetslösheten med några 100000 fler arbetslösa.

Att färre kommit i arbete med den moderata regeringen och ens inte är redo att ta arbete tack vare moderaternas förvaringspolitik av arbetslösa i statliga program kommer media som vanligt tala tyst om.

Fredrik Reinfeldts moderaterna har genomfört Bo Lundgrens dröm. Sen har det inte hänt så mycket mer. Men om man inte tror på något gemensamt samhällle är det kanske svårt att få något politiskt innehåll i sina visoner.  Det är ju öpp till individen att själv simma eller sjunka eller skapa sin egen vision av vad han vill göra.

Förstås tar dessa nya moderata svenskar hand om sig själv de sina utöver det som inte handlar om grundtryghetsnivåer på allmänna sjukförsäkringar. Ingen vill väl tära förmycket på andras skattepengar genom att vara sjuk.

 
Capture

Och visst. Den arbetande övre medelinkomsttagaren som valt att inte vara arbetslös, sjuk eller pensionär kanske förtjänar några hundra mer i månaden utöver vad denne redan fått  att spendera på konsumtion eller hushållstjänster subventionerade av staten.De som tjänar riktigt mycket är redan idag i mycket ett skattefrälse.

Nu presenteras vårbudgeten – Sverige – www.gp.se

”I ett läge då många andra länder lider av åtstramningar och svaga ekonomier växer Sveriges ekonomi sig allt starkare. Det ska vi utnyttja för att se till att fler kommer i arbete och att satsningar på välfärden kan genomföras”, skriver Anders Borg i en kommentar till vårpropositionen.

”Samtidigt är det viktigt att vi i en fortsatt osäker omvärld med hög skuldsättning och stora underskott ser till att bygga upp överskott så att vi kraftfullt kan hantera framtida kriser”, fortsätter han.

Det främsta målet för regeringens politik är att föra Sverige mot full sysselsättning och minska utanförskapet.

Arbetslösheten väntas sjunka till fem procent under slutet av mandatperioden. vilket är den lägsta siffra sedan 1991.

2015 väntas jämviktsarbetslösheten vara cirka fem procent och de strukturreformer som gjorts ökar på sikt antalet sysselsatta med cirka 215 000 personer, enligt finansdepartementet.

 

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Trött moderat regering med budget utan nyheter 2011

 1. Pingback: Ska Rysk Maffia skapa Jobben åt Anders Borg? | Nemokrati

 2. Pingback: Vad är det för fel med sänkt skatt? | Svensson

 3. Pingback: Nu förstår jag Fege Fredrik « Röda Berget

 4. Mia skriver:

  http://www.namnlista.se/paskupprop-for-de-sjuka/
  Glöm inte namnlistan.en av dom för att protestera mot vansinnet i sjukförsäkringen.
  Bort med rutavdrag Karl,det är bara att gå städkurs och börja städa istället för att få fakturan subventionerad av skattebetalare.Du pratar så mycket strunt Karl

 5. Karl skriver:

  Alliansarna har gjort bara fel enligt dig men vi har ändå en historiskt hög tillväxt.

  Skulle du mera uppskatta om Reinfledt & co eller ditt pari i regeringsställning skulle behöva göra så som de röda i Grekland eller Portugal ( … även i Irland med flera) dvs skära med yxa vid krympande ekonomi? Lek med den hemska tanken: när är grekerna, portugiserna eller irländarna tilbaka på ruta ett?

  Ju, "det är ju öpp till individen att själv simma eller sjunka eller skapa sin egen vision av vad han vill göra". Det är bara at ta studielån och börja plugga så finns det jobb.

  Och kom ihåg: trots alla dessa "vidriga" jobbskatteavdrags har Sverige fortfarande världens (näst)högsta skattetryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *