Alliansen om den egna politiken i Västra Götaland – bladdrigt

Jag är uppenbarligen inte den enda som vill se konkreta förslag från politiska partier. Inte enbart ’bladdriga’ broschyrer med luft visioner. Göteborgs Postens nya ledarskribent verkar nedan hålla med om det och undrar vad de olika alliansen partierna vill som alternativ till socialdemokraterna antar jag med i det här fallet akutsjukvården.

Att sedan alliansföreträdare skickar ut kopior med den egna politiken till media med bortglömda interna kommentarer som beskriver politiken som ’bladdrigt’ ger sen kanske en del komiska poänger. Med inga var om vad främst moderaterna vill göra med sjukvården i Västra Götaland.

Kommer moderaterna även här i västra götaland privatisera och släppa in internationella och svenska vård koncerncer istället för den allmänna sjukvård vi har idag.  

Likadant kommer kostnaden för vården ökas för den enskilda med att man som moderaterna gjort i Stockholm smyghöjer ett stort antal avgifter.

Det är svårt att veta om alliansens och moderaternas presenterade politik bara består av ’bladder’

Emma Wange: Bladdrigt om akuten – Ledare – www.gp.se: …”det saknas inte insikt i den agenda från den borgerliga alliansen i Västra Götalandsregionen om vad det är som felas akutmottagningarna i regionen.

Det är bra, men det räcker inte att konstatera vad det är som fattas. Det är i högsta grad rimligt att kräva att alliansen också kan lägga fram konkreta förslag om hur de systemfel som finns faktiskt ska kunna åtgärdas. Men de konkreta förslagen lyser i stort sett med sin frånvaro i agendan för akutsjukvården.

I stället återkommer alliansen gång på gång till mer svepande och i grund och botten intet förpliktigande förklaringar om hur akutmottagningarna borde fungera. Resonemanget blir, som det konstaterades i en till synes bortglömd intern kommentar i en version av agendan som skickades till GP, ’bladdrigt’ Hur akutmottagningarna ska kunna nå upp till de högt ställda målen håller dock alliansen tyst om.

Nu är inte alliansen ensam om att vara bladdrig. De konkreta förslagen om akutvården lyser i stort sett med sin frånvaro från alla partier i den här valrörelsen. Precis som de gjorde under valrörelsen i höstas och under de föregående mandatperioderna. Åren går och akutvårdens problem består eller blir ännu värre.”

(Via .)

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Västra Götaland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *