Anders Borg – Sverige redo att gå in i Euron

Med tanke på att spekulationen i utländsk media de senaste tiden mest varit om Euro samarbete kommer att rämna med länder som Grekland, Spanien, Portugal som faller ur ska det bli intressant att höra hur Anders Borg tänker. Sen är det en annan sak att vi i stort agerat som om vi redan var med i Euro-Samarbete i den ekonomiska politiken.

Kommer det en ny Euro kampanj från moderaterna kanske eller var Fredrik Reinfelt ens tillfrågad när Borg uttalade sig?

 

Borg: Sverige på väg in i europakten – DN.SE:

”Hittills har Sverige ställt sig utanför eftersom pakten bland annat innebär att EU kan lägga sig i medlemsländernas lönebildning, men nu har EU-parlamentet fattat ett beslut som kan innebära att den ska respekteras.

Europakten ska stärka unionens kontroll över medlemsländernas ekonomiska politik. Hittills har Sverige inte velat delta.”

 

(Via .)

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Europa-EU, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Anders Borg – Sverige redo att gå in i Euron

  1. Jonny Disenfeldt skriver:

    Du får väl fråga erat "finansgeni" Weidelich i partiet. Han är ju för euro'n … verkar som Juholt inte var tillfrågad när W uttalade sig…

  2. HTML skriver:

    Om du tror att det bara är euron så förstår du fel. Det är ett paket av olika saker, som nya skatter, skatter på pengatransaktioner och allt möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *