Uppåt för (S) Opinionsmätning – Dags för juholt effekten?

Jag gillar inte opinionsmätningar mest för hur media använder dem som verktyg att skapa en bild av skeenden.

Men i det här fallet tror jag de kan han hittat en trend på gång. Håkan Juholt som person är tror jag vad socialdemokratin behövde. Både ett klart ledarskap och en person som kan lyssna.

Men än viktigare. Med Håkan Juholt har socialdemokraterna fått en partiledare som entusiastiskt vill in i politiken och partiledarrollen. Och som tycker det är roligt att prata med människor om både politik och vardag. Och som jag haft tillfälle att se. En person som vill övertyga och resonera med alla inklusive journalister om den socialdemokratiska politik. Benämningar som super mario och den 4 reaktorn i oskarshamn har en grund som utslitna pressekreterare och medarbetare kan vittna om.

Plötsligt är det roligt att vara socialdemokrat liksom att prata poltik något som kanske är det viktigaste en partiledare kan göra för sitt parti. Och väljare märker det också om partiledare och företrädare inte ser plågade ut varje gång en journalist ställer frågor.

Fredrik Reinfeldt tror jag har fått sin farligaste utmanare någonsin och socialdemokraterna hade jag sagt en modern Per-Albin.

https://farm6.static.flickr.com/5027/5621755366_82aa72ed5a.jpg

Mer i Media:
SvD, AB

 

Uppåt för (S) i ny Novus – Nyheterna.se – Sveriges nyhetskanal på nätet – nyheterna.se:
”Det är med växande opinionsstöd i ryggen som Socialdemokraternas högsta ledning samlades till påskmöte på Bommersvik i Sörmland. I dagens väljarbarometer från Novus ökar andelen som säger att de skulle rösta på Socialdemokraterna till 32,1 procent. Moderaterna ökar också till 32,8 procent, medan Folkpartiet och Kristdemokraterna backar. KD ligger nu en bra bit under fyraprocentspärren.

Det mest anmärkningsvärda i väljarbarometern är Socialdemokraternas uppåtgående trend. Sedan bottennoteringen i januari har de ökat sitt väljarstöd med drygt fyra procentenheter och ligger nu över valresultatet, för första gången i en Novusmätning efter valet.”

 

(Via .)

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Uppåt för (S) Opinionsmätning – Dags för juholt effekten?

  1. very interesting posts nonetheless

  2. Jonny Disenfeldt skriver:

    Du skriver : "Jag gillar inte opinionsmätningar mest för hur media använder dem som verktyg att skapa en bild av skeenden."

    Och se där, nu försöker du dig själv på exakt samma sak då, att skapa en bild av skeenden … rofl …

  3. Erik skriver:

    Så juholteffekten är att M blir större än någonsin? Låter rimligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *