’Bladdrigt’ från Johnny Magnusson om vad M vill göra i Västra Götland regionen

När man som i en GP ledare nyligen kunde läsa om hur alliansens förslag kring akutsjukvården i interna kommentar kallades bladdrigt och GP ledaren efterlyst konkret politiskt innehåll blir man naturligtvis nyfiken när Johnny Magnusson skriver en krönika i Göteborgs Posten. Vad vill moderaterna och Johnny Magnusson göra om man kommer till makten i Västra Götaland?

Och ett klart besked finns det om regionvalet 2011 i Västra Götaland. Företagande och  infrastruktur ska utvecklas i regionen. Dock oklart hur. Vilket ironiskt nog när det gäller infrastrukturen redan hänt i form av ett infrastruktur paket tillsammans med socialdemokraterna.

Sen kan man förstå bitterheten hos Göteborgs moderaterna över att 1994 miljöpartiet gick i koalition med socialdemokraterna eller vurmen för asfalt. Alla moderater kör väl bil skulle jag tro. Med är det riktigt aktuellt i ett regionval 2011 med miljöpartiets eventuella till korta kommanden eller att Lars Ohy kallade sig kommunist en gång i tiden ?

Det hade dock varit bra om Håkan Juholt hade fått debattera just infrastruktur med både Johnny Magnusson och Fredrik Reinfeldt. Om inte annat kunde moderaterna få förklarat varför de inte vill satsa på järnvägar inklusive snabbtåg från t ex Borås som socialdemokraterna föreslog i valrörelsen 2010. Det var då den ansvarige allians ministern undrade vad Göteborgare skulle göra i Borås.

”Vad ska göteborgarna göra i Borås”? – Göteborg – www.gp.se
”’Vad ska göteborgarna göra i Borås’? – Vad ska göteborgarna göra i Borås, undrade infrastrukturminister Åsa Torstensson (C). Uttalandet väckte starka reaktioner i Sjuhäradsbygden. Relaterat – Vad ska göteborgarna göra i Borås, undrade infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) i en kommentar till oppositionens vallöfte om höghastighetståg mellan Göteborg och Borås. Uttalandet väckte starka reaktioner i Sjuhäradsbygden. – Om hon har sagt det så är Åsa dummare än tåget. Avgå omgående, twittrade exempelvis FP-kommunalrådet Morgan Hjalmarsson enligt Borås Tidning på nätet. Så nu avgår ministern. Till Borås. Inbjuden av kommunstyrelsens ordförande Ulrik Nilsson (M) för att ta en titt på kommunen och diskutera infrastruktur och tillväxt. Besöket äger rum redan på onsdag.”

(Via .)

Sen vet väl alla att just infrastruktur är något som regionen inte styr över själva utan staten i form av den moderata alliansregeringen. Eller med andra ord Johnnny Magnusson pratar i  sin krönika om något som det ytterst är Fredrik Reinfeldt som styr över. En Reinfeldt-Juholt  regional debatt hade i det perspektivet kanske inte varit så dumt.

Visst är det bra att moderaterna och Johnny Magnusson vill jobba för att utveckla näringsliv och bättre vägar i regionen men det är knappast huvuduppgiften för regionen eller vad valet handlar om.

Återigen bladder från moderaterna hade jag sagt.

Vad vill moderaterna i regionen göra för att förbättra kollektivtrafiken? Tåg, bussar och en möjlighet att snabbt och bekvämt ta sig mellan olika delar av regionen

Vad vill moderaterna i regionen göra för att stärka forskning och utbildning.

Vad vill moderaterna i regionen göra för att stärka kultur och media utvecklingen. Kultur och Media med sin koppling teknik och internet kommer att vara en av de största framtidsindustrierna i världen.

Och allra mest viktigt kommer regionens sjukhus och vård säljas ut till privata riskkapitel bolag och kan man garantera att det som i Stockholm inte kommer en massa smyghöjningar av olika typer av vårdavgifter?

Det är kanske för att Johnny Magnusson inte har något att säga om ovanstående som han hellre prata mer asfalt till regionen.

Bloggat:
Marita, Nisse, Staffan, Håkan,

 

Johnny Magnusson: Trött vänster, pigg allians – Ledare – www.gp.se:
”I valet söker vi inom Alliansen ett mandat för att leda Västsverige in i framtiden. Mandat för att driva utvecklingen i rätt riktning och på allvar ta upp kampen med de regioner i Europa som ligger i spetsen. Vad är det som säger att de anställda på Mercedes i Stuttgart ska ha nästan dubbelt så hög lön som de anställda i vår fordonsindustri här i Västsverige? Det finns egentligen inget skäl, det handlar bara om att vi också måste skapa tillväxt i ekonomin och att våra företag får verktygen för att ligga i framkant i den globala konkurrensen.

Har man som Miljöpartiet i Göteborg och regionen motton som Inte en meter asfalt till och Göteborgsregionen behöver inte växa mer då kan vi glömma jämförelsen med Stuttgart. Miljöpartiets tillväxt- och bilfientlighet är mycket hämmande för vår regions möjlighet att frodas och utvecklas. Om inte Socialdemokraterna i Göteborg hade gått i koalition med Miljöpartiet 1994 hade vi idag haft ytterligare en tunnel under Göta älv. Nu fick vi istället en Götatunneln som löper parallellt med älven. Hade inte centrala myndigheter satt stopp för de rödgrönas dumma förslag hade vi väl också haft en cykelbro över älven.”

Det behövs krafttag för att bygga ut infrastrukturen i Västra Götaland både vad gäller vägar, järnvägar och nya bostäder. En samlad tillväxtvänlig och ekonomiskt ansvarstagande allians kommer att göra detta med kraft. En rödgrön minoritet i Västra Götaland bestående av det gamla kommunistiska Vänsterpartiet, ett miljöparti som är mot det mesta som heter utveckling och lutar betänkligt åt vänster i armkrok med sossarna och de som kallar sig Sjukvårdspartiet, kommer inte att leda till den utveckling vi behöver i Västsverige.

(Via .)

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Västra Götaland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *