Socialdemokraterna presentera valmanifest för regionvalet i Västra Götaland

2011-04-29_1140

Socialdemokraterna i västra götalands regionen presenterade idag sitt valmanifest för regionvalet i 14 punkter.

I grunden finns en klar ideologisk skillnad mot moderaterna.Ska samhället ta ett gemensamt ansvar för en vård som når alla i regionen liksom en kollektivtrafik som fungerar så att all kan ta sig runt i regionen. Inte bara de med bil eller att skicka all transporttrafik med lastbilar.

Förutom satsningar på att höja kvaliteten i vården var en annat klar positivt nyhet att att socialdemokraterna vill satsa på personalen för att få bort alla de deltidsanställningar och vikariat som är så vanliga i vården. Och höjningen av ålder för gratis tandvård till 25 år. Även om man där kunde ha utvidgat så att tandvården i princip hade varit fri och tillgänglig för alla. De är många arbetslösa och låginkomsttagare som idag inte går till tandläkaren av den enkla anledning att de inte har råd.

Vår uppgift är att se till att våra medarbetare har rätt förutsättningar för att göra sitt bästa varje dag. Då måste alla som arbetar i Västra Götalandsregionen känna trygghet i arbetet och inte behöver hoppa mellan vikariat och timanställningar för att kunna försörja sig. Fortfarande är alldeles för många medarbetare anställda på osäkra vikariat och tillfälliga anställningar. Vi vill därför införa fler vikariepooler och alla som arbetar ofrivillig deltid ska erbjudas en möjlighet till heltidstjänst. Det ska inte finnas några ofrivilliga deltidsanställningar kvar efter år 2012

Moderaterna i Västra Götland har med Johhny Mangnusson i spetsen har klart öppnat för att sälja ut vården till privata vårdföretag. Eller som Johhny magnusson själv säger på sin blogg, Han vill ha fler aktörer i inom vården. De som nämts är Skene lasarett, Dalslands sjukhus och sjukhuset i Lidköping liksom Uddevalla sjukhus. I princip alla mindre sjukhusen i västra götaland verkar stå på den moderata alliansens lista över utförsäljningar.

Andra bloggar om valmanifesten och regionvalet:
Jämlikhetsandan, Håkanwl,

 

Socialdemokraterna i Västra Götalands 14 punker i regionvalet.

Läs mer via länken här och här.

1. Max en timma på akuten för att träffa läkare
2. Hembesök till barn, gamla och multisjuka
3. Vi lovar att inte sälja ut sjukhusen!
4. Gratis tandvård upp till 25 år
5. Stärk den nära vården med patientens bästa i fokus
6. Trygg och säker ambulanssjukvård
7. Fler vårdplatser och bättre samarbete
8. Vårdplatser och bemanning
9. Mer tid för patienten
10. Vård efter behov kräver resurser efter behov
11. Nolltolerans mot ofrivilliga deltidsanställningar
12. Investera i utbyggd kollektivtrafik
13. Enhetstaxa och enklare biljettsystem på Västtrafik
14. Regionen ska finnas i alla delar av Västra Götaland

 

 

 

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna, Västra Götaland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *